Ελλάδα Υγεία

Θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Μυτιλήνη

Ακούστε το άρθρο

Θετικό στον κορωνοϊό είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το κρούσμα σε γυναίκα που νοσηλεύεται από την Κυριακή το πρωί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ το μεσημέρι.

Η ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ είχε συστηθεί να μην πάνε τα παιδιά της σχολείο σήμερα.

Ωστόσο, ως εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στο Πλωμάρι  όπου και διαμένει, εκτιμάται ότι για πολλές ημέρες ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο.

Η γυναίκα αυτή με δυο παιδιά που πάνε σχολείο, επέστρεψε στα τέλη του περασμένου μήνα από το Ισραήλ το οποίο είχε επισκεφθεί για προσκύνημα στους Άγιους Τόπους. Τις τελευταίες μέρες παρουσίασε συμπτώματα γρίπης τα οποία σε συνδυασμό με ην πρόσφατη επίσκεψη της στο Ισραήλ την έκαναν να επικοινωνήσει με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας υγείας (ΕΟΔΥ). Ειδικοί του οποίου την παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο.

Χτες Κυριακή το πρωί η ασθενής μεταφέρθηκε με κάθε ενδεικνυόμενο τρόπο προστασίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο.

Δείγματα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν είναι θετική στον κορονοϊό. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μετά το μεσημέρι.

πηγή stonisi.gr

Όλη η επικαιρότητα