Ηλεία

Θετικός ο Δήμος Πύργου σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης

Π. Αντωνακόπουλος για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Κατάκολο: «Να μην απαλλοτριωθεί η κληρονομιά του τόπου»
Ακούστε το άρθρο

Τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τις έρευνες για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Κατάκολο, μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, σχολίασε χθες μέσω της εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό δημοσίευμα της εφ. «Πατρίς», ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Κατάκολο και πλέον η ΕΝΕRGEAN βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης του κοιτάσματος και μελετά  αν θα προχωρήσει σε μια δοκιμαστική γεώτρηση, με τις εξελίξεις να αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

Αρχικά, ο κ.Αντωνακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια υπόθεση η οποία έχει αρκετό παρελθόν στην περιοχή και πως υπήρχαν επιφυλάξεις όσον αφορά την αρμονική συνύπαρξη μια μονάδας άντλησης υδρογονανθράκων δίπλα στο λιμάνι και ότι αυτό δε θα επηρεάσει τη φυσική χροιά που έχει η περιοχή γύρω από τον τουρισμό.

«Δεν είμαστε αρνητικοί σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης στην περιοχή που μπορεί να έχει αποτέλεσμα και ιδιαίτερα στο ενεργειακό κομμάτι. Εμείς ως Δήμος Πύργου πάντα ζητούσαμε αυξημένες εγγυήσεις για τη μη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της περιοχής και η αλλοίωση αρχίζει από την εικόνα των εγκαταστάσεων, πηγαίνει στις οσμές από ποσότητες διαφυγόντων αερίων. Όλα αυτά με βάση τα παραδείγματα που έχουμε, μας κάνει να είμαστε αρκετά απαιτητικοί ή επιφυλακτικοί» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου και πρόσθεσε πως αν όλα τα παραπάνω διασφαλιστούν, τότε δεν υπάρχει καμία διαφωνία.

Βασικό για τον κ.Αντωνακόπουλο είναι επίσης η κληρονομιά του τόπου να μην απαλλοτριωθεί από τρίτους. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «ο πλούτος πρέπει να μείνει εδώ, κάτι το οποίο δε μας το έχουν διασφαλίσει. Να μην παρακαλάμε δηλαδή να πάρουμε ένα ποσοστό από το δικό μας τον πλούτο. Αυτός είναι ένας υπόγειος θησαυρός» ζητώντας παράλληλα να διασφαλιστεί και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία πλέον εξελίσσεται ομαλά.

Όλη η επικαιρότητα