Ηλεία

Θετικός στον κορωνοϊο ο Α. Μαρίνος – Κυκλοφορούσε ενώ νοσούσε – Τι απαντά ο ίδιος

Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες στον ΕΟΔΥ, αφού, όπως αναφέρει, δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ
Ακούστε το άρθρο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, μετά την συνάντησή του με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια, καθώς ο κ. Μαρίνος παραβρέθηκε σε εκδηλώσεις ενώ νοσούσε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρίνος δέχεται σφοδρή κριτική, καθώς, ενώ ήταν θετικός στον κορωνοϊο, συμμετείχε σε εκδηλώσεις και δεν τήρησε την υποχρεωτική καραντίνα.

Ο ίδιος, ωστόσο,  επιρρίπτει ευθύνες στον ΕΟΔΥ, αφού, όπως αναφέρει, δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στο οποίο υπεβλήθη οικειοθελώς.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου:

Για ολιγωρία και ανευθυνότητα κατηγορεί τον  ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δεδομένου ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου στο οποίο υπεβλήθη οικειοθελώς. 

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία και αφού πληροφορήθηκε ότι ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Γαστούνη ανιχνεύθηκε θετικός στον κορωνοιό,  υπεβλήθη σε μοριακό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήριο της περιοχής και ανέμενε το αποτέλεσμα την επομένη. Όπως του γνωστοποιήθηκε από το εργαστήριο «αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό δεν θα υπήρχε ειδοποίηση». 

Την επομένη, ημέρα Σάββατο, ο δήμαρχος και αφού ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση και δίχως να έχει συμπτώματα , συνέχισε το πρόγραμμά του τηρώντας πάντα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.  Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου  ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τυχαία από  καταστηματάρχη ότι υπάλληλός του καταστήματος εκλήθη στο ΑΤ Πηνειού για να καταθέσει «αν ο δήμαρχος βρισκόταν την συγκεκριμένη  ημέρα και ώρα στο κατάστημα, δεδομένου ότι είναι θετικός».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος τηρώντας ως  στάση ζωής την ατομική ευθύνη και την συλλογική υπευθυνότητα, βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου σε καραντίνα.

Όλη η επικαιρότητα