Ηλεία

Θ.Κοτζιάς: «Ιστορική η ευθύνη μας απέναντι στην Ολυμπία»

olympia_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε ενωτικό πνεύμα και με το μήνυμα της αλληλοστήριξης για το καλό του τόπου, τελέσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου της πόλης.

Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, κ. Αθανάσιος καθώς και ιερείς της Ι.Μ. Ηλείας και Ωλένης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν φορείς του τόπου, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές του Νομού, Ανδρέας Μαρίνος, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Γιάννης Κουτσούκος, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ολυμπίας, Λάμπρος Καπονικολός και η έφορος της Ζ’ ΕΠΚΑ, Γεωργία Χαντζή.


Παράλληλα στην τελετή ορκομωσίας παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Πλατανιάς, Δημήτρης Κωσταριάς και Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Νίκος Μαρούντας, καθώς δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πολίτες της περιοχής.


Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, δέχθηκε ακόμα τις ευχές και από συναδέλφους δημάρχους, μεταξύ των οποίων, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος.

Την «πρώτη» ευχή του ο κ. Κοτζιάς την έλαβε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανό, ο οποίος μετά την τελετή μίλησε με λόγια ευμενή για την Αρχαία Ολυμπία ως τόπο και ευχήθηκε στη νέα δημοτική αρχή να είναι πάντα δίπλα στους πολίτες.

Οι χαιρετισμοί

Στην ομιλία του λίγο μετά την ορκωμοσία ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζάς, επεσήμανε συγκεκριμένα: «Θέλω να ευχηθώ στο σύνολο της νέας δημοτικής αρχής, στους Δημοτικούς συμβούλους , στα τοπικά συμβούλια και στους εκπροσώπους όλων των συνδυασμών που εκλέχθηκαν, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο μας. Σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κατακτήσει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας την θέση που του ανήκει. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα σταθούμε με σοβαρότητα και πολλή δουλειά απέναντι σ’ αυτήν τη βαριά ευθύνη. Θα ακούμε με σεβασμό το δημοκρατικό έλεγχο της αντιπολίτευσης αλλά ταυτόχρονα θα επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Τα προβλήματα του τόπου μας είναι κοινά. Στον κοινό αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Οφείλουμε να δομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, μία σχέση που θα βασίζεται στην αλήθεια, τη δικαιοσύνη και κυρίως τη διαφάνεια. Να αντιληφθούν οι πολίτες ότι οι Δημοτικοί τους Άρχοντες είναι ταγμένοι πρώτα και κύρια στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και όχι του προσωπικού. Μέλημά μας να συνεχίσουμε την μάχη της καθημερινότητας, αλλά και την μάχη για τον πολιτισμό και τον τουρισμό που αποτελούν για τον τόπο μας το κλειδί της προόδου. Η συνεχής και ουσιαστική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού κεφαλαίου, είναι το θεμέλιο και η κινητήρια δύναμη για την ενδυνάμωση του παγκόσμιου ρόλου της Αρχαίας Ολυμπίας ως γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, της παράδοσης και του  τοπικού μας πολιτισμού ώστε να ενισχυθεί η προβολή της ενιαίας ταυτότητας και η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Αηδόνης, στον χαιρετισμό του ανέφερε πως η παράταξή του θα επιδιώξει στο νέο δημοτικό συμβούλιο που συμμετέχει την απόλυτη ομοψυχία, όπως είπε και θα συμπαρασταθεί καλοπροέραιτα στο έργο της νέας δημοτικής αρχής, ενώ αναφέρθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος όσον αφορά τη μείωση των χρηματοδοτήσεων αλλά και την έλλειψη προσωπικού.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπαηλιού αναφέρθηκε στον πολιτικό όρκο που έδωσε κατά τη διάρκεια της τελετής, τονίζοντας πως ορκίστηκε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος της πολιτείας, δηλαδή ο Καλλικράτης στο άρθρο 52.

«Το άρθρο 52 του Καλλικράτη δεν επιβάλλει θρησκευτικό όρκο αλλά πολιτικό και θεωρώ πως η όποια παρέκκλιση από αυτό αποτελεί παράβαση του Νόμου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαηλιού.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Τζαβάρας, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους ό,τι καλύτερο και αναφέρθηκε στις θέσεις της παράταξης, τις οποίες, όπως τόνισε, θα ακολουθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή των πρακτικών της ορκωμοσίας από τους επικεφαλής των συνδυασμών και όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.



ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα