Ελλάδα

Θλίψη για τον θάνατο κοριτσιού 2,5 ετών στη Ζάκυνθο

Ακούστε το άρθρο

Στη θλίψη έχει βυθίσει την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, η είδηση του θανάτου ενός κοριτσιού 2,5 ετών κατά την αεροδιακομιδή του με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπως αναφέρει το Imerazante.gr.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κοριτσάκι είχε εισαχθεί πριν από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο του νησιού όπου διαγνώστηκε με ιογενή γαστρεντερίτιδα. Και ενώ η κλινική του κατάσταση ήταν καλή, ξαφνικά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση που πιθανόν να οδήγησε σε σηπτικό σοκ. Αμέσως κλήθηκε αεροσκάφος για να το μεταφέρει στο Ρίο με τη συνοδεία πέντε ιατρών ενώ γινόταν προσπάθειες καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης.

Είχε στηθεί μια αερογέφυρα με την Πάτρα και συγκεκριμένα τη ΜΕΘ Παίδων του Ρίο στην οποία μεταφέρθηκε. Ήταν εκείνη η τραγική στιγμή για τους γονείς του και τους ιατρούς όταν διαπιστώθηκε κατά τη διασωλήνωσή του πως είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή, χωρίς να προσδιοριστεί η ακριβής ώρα θανάτου. Όσο, δε, αφορά στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του, αυτά διερευνώνται από την νεκροψία που διενεργήθηκε προχθές από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση. Ωστόσο, σε πρώτη φάση δεν βγήκε κάποιο συμπέρασμα και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε μερικούς μήνες.

Όλη η επικαιρότητα