Ηλεία

Θοδ. Βασιλόπουλος: «Διεκδικούμε για την Περιφέρειά μας, για την Ηλεία, για το μέλλον των παιδιών μας…» 

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ.Βασιλόπουλου για το Πάτρα-Πύργος

Δεν χωρούν άλλες αναβολές, θέλουμε ως νέα περιφερειακή αρχή το καλύτερο για τον τόπο μας και γι αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά. Και το καλύτερο για τον τόπο μου την Ηλεία  είναι αυτός ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο και τον Πύργο με τη Τσακώνα.

Επιτέλους εκείνο που θα πρέπει να  μας ενώνει αυτή την στιγμή είναι  η κοινή αγωνία και η κοινή θέληση, ο νέος αυτοκινητόδρομος να γίνει το συντομότερο δυνατό και να μπει τέλος στο  πολιτικό  παιχνίδι των  φρούδων υποσχέσεων και λόγων χωρίς πράξεις.  Το έργο  έχει ξεπεράσει προ πολλού ακόμα και τα πιο εξοργιστικά όρια καθυστερήσεων που, δυστυχώς, διαχρονικά υπάρχουν στις υποδομές στην χώρα μας.

Ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε την σπουδαιότητά του, τόσο για την ασφάλεια των οδικών μεταφορών, όσο και για την ανάπτυξη της Ηλείας, αλλά και ευρύτερα, της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.  Ένα έργο που έχει εκθέσει κεντρικές αλλά και τοπικές εξουσίες και το οποίο ενώ θα έπρεπε, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, να έχει ολοκληρωθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είκοσι χρόνια  μετά, εξακολουθεί να παραμένει ένα ανεκπλήρωτο όραμα και ένα αναφαίρετο δικαίωμα που ακόμα  αφαιρείται από την περιοχή μας και την κοινωνία της. Η οργή μας, η οργή των πολιτών της περιοχής για τον πόνο και το πένθος που έχει προκαλέσει ο συγκεκριμένος δρόμος έχει ξεχειλίσει.  Χάθηκαν πολλά χρόνια και κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη.

Αν εμείς πρώτοι δεν έχουμε σοβαρότητα, δεν πρέπει να περιμένουμε από κανέναν να μας πάρει στα σοβαρά. Διεκδικούμε για την Περιφέρειά μας , για την Ηλεία,  για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας. Μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον…

Όλη η επικαιρότητα