Αγροτικά Ηλεία

Θοδ. Βασιλόπουλος: Με Ομάδα Παραγωγών και ΠΓΕ το καρπούζι της Ηλείας θα κερδίσει τις αγορές!

Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης και παράλληλα  κάλεσμα για δημιουργία Ομάδας παραγωγών καρπουζιού στην Ηλεία θα καταθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Την πρότασή του αυτή θα αναλύσει και κατά την διάρκεια της  γενικής συνέλευσης της ομάδας παραγωγών Αμαλιάδας με σκοπό να κινητοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής. Την τελευταία εβδομάδα οι τιμές έχουν κατρακυλήσει και αυτό οφείλεται σε έναν βαθμό στην υπερπροσφορά και στην δυσκολία να πληρωθούν  τα μεταφορικά έξοδα τα οποία έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα λόγω έλλειψης επιστρεφόμενου φορτίου από το εξωτερικό.

Ο κ Βασιλόπουλος σε δήλωσή του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το δημοφιλέστερο  και  κυρίως το ευεργετικό φρούτο του καλοκαιριού, δικαιολογημένα θεωρείται το καρπούζι καθώς η Ηλεία αποτελεί χρόνια τώρα  το παραγωγικό κέντρο του  καρπουζιού στην Ευρώπη και την Μεσόγειο.   Ο  κόκκινος χρυσός μας  είναι το καρπούζι ωστόσο  στις αγορές τις Ευρώπης φτάνει να κοστίζει το κιλό πολλαπλάσιο από την τιμή του παραγωγού.   Ζήτηση φέτος υπήρξε  στην έναρξη της περιόδου από το εξωτερικό αφού η παραγωγή μας συνέπεσε με τις ημέρες που στην Ευρώπη σημειώνονταν υψηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες όμως η τιμή έχει πέσει. Δημιουργώντας ένα δυναμικό πλαίσιο οργάνωσης με ομάδα παραγωγών και διεκδικώντας  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη  θα δώσουμε στο προιόν μας την ώθηση και την φήμη  που χρειάζεται …»

Όλη η επικαιρότητα