Αγροτικά

Θοδ. Βασιλόπουλος: Βρέθηκε τελικά φόρμουλα για την πάταξη των «ελληνοποιήσεων»…! 

Νέα δεδομένα στην μάχη κατά των ελληνοποιήσεων με το πρωτόκολλο υπέγραψαν  ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δρ. Γρηγόρης Βάρρας και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Σέρκος Χαρουτουνιάν. Πρόκειται για μια εξέλιξη για την οποία ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος είχε ως πρώτο θέμα στην ατζέντα των επαφών που είχε με τις διοικήσεις των δύο οργανισμών. Αξίζει να τονιστεί ότι και στην τελευταία έκθεση της AGROTICA στην Θεσσαλονίκη( φώτο με  πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και στελέχη οργανισμού) ο κ Βασιλόπουλος είχε πιέσει στην κατεύθυνση να βρεθεί φόρμουλα  ώστε να αντιμετωπίζονται κρούσματα παράνομων ελληνοποιήσεων.

Στόχος, όπως αναφέρουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι η διασύνδεση (web service) των πληροφοριακών συστημάτων των δυο οργανισμών για την άντληση στοιχείων, διασταυρωτικών ελέγχων κ.λπ.

Ουσιαστικά τα συστήματα των δυο οργανισμών θα μπορούν πλέον να συνεργάζονται και να διασταυρώνουν επιμέρους στοιχεία τους.  Ειδι κότερα, οι βάσεις του ΕΛΓΟ που θα μετέχουν στους διασταυρωτικούς ελέγχους είναι, το Άρτεμις, η βάση δηλαδή που καταγράφει όλα τα δεδομένα των κτηνοτρόφων. Ήταν ένα ζητούμενο για πολλά χρόνια που έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύ καλή συνεργασία της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.   Και το i-AGRO, το software-βάση δεδομένων που ανέπτυξε πρόσφατα ο ΕΛΓΟ για να ελέγχει αποτελεσματικά με επιτόπιο τρόπο τη βιολογική και όχι μόνο γεωργία.

Όλη η επικαιρότητα