Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Θοδ. Βασιλόπουλος: Καλοί οιωνοί για τη νέα ελαιοκομική περίοδο…     

Σύμφωνα με το αρμόδιο Τμήμα Φυτοπροστασίας παραμένουν σε χαμηλό ποσοστό οι πληθυσμοί δάκου...
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δακοκτονίας με δολωματικούς ψεκασμούς πρωτίστως  στις παραλιακές καλλιεργητικές ζώνες  και στην συνέχεια  σε περιοχές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε αυτή  την  τριετής  σύμβαση.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το αρμόδιο Τμήμα Φυτοπροστασίας της  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας παραμένουν σε χαμηλό ποσοστό οι πληθυσμοί δάκου γεγονός αισιόδοξο ότι θα είναι μια καλή ελαιοκομική χρονιά όπως επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του: «Φέτος  αναμένεται μια καλή ελαιοκομική χρονιά γι αυτό και θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή του προγράμματος.   

Σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρειά μας είναι πρωτοπόρα όπως και με το πρόγραμμα δακοκτονίας που εφαρμόζουμε. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς ώστε να αντιμετωπίσουμε το δάκο της ελιάς έγκαιρα και αποφασιστικά αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων με την εφαρμογή αποτελεσματικών προληπτικών μεθόδων για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από δάκο χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον.   Με τη συνέχιση του τριετούς προγράμματος στηρίζουμε την ελαιοπαραγωγή μας στις τρείς περιφερειακές ενότητες και βάζουμε το λάδι μας ως προϊόν υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας με στόχο να το διατηρήσουμε στην πρώτη προτίμηση των καταναλωτών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει  καθημερινά   τους ελαιοπαραγωγούς για τον  δολωματικό ψεκασμό. Το πρόγραμμα ψεκασμών με τις ημερομηνίες ψεκασμών, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων  με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.

Όλη η επικαιρότητα