Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Θοδ. Βασιλόπουλος: «Να ενταχθεί και η ζάχαρη των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές!»     

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη  Θ.  Βασιλόπουλου με πρόεδρο Τ.Κ Αγίου Χαραλάμπους Λεχαινών...
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο χειμώνα περιμένουν οι μελισσοκόμοι όπως άλλωστε συμβαίνει και  σε όλους τους αγροτικούς παραγωγικούς κλάδους λόγω των  ανατιμήσεων  σε βασικά λειτουργικά έξοδα, όπως το κόστος μετακίνησης αλλά  και τις  δαπάνες για τις  πρώτες ύλες.

Βασικό ζητούμενο είναι να διατηρήσουν τις παραγωγές τους με το επιθυμητό ποιοτικό αποτέλεσμα διαφορετικά  θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο, με αβέβαιο μέλλον όπως τόνισε στην συνάντηση  το μεσημέρι της Τρίτης με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο  ο πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Χαραλάμπους στα Λεχαινά και επαγγελματίας μελισσοκόμος Χαράλαμπος Κουτσούκος.  Απαιτείται  ολοκληρωμένη και ουσιαστική  πολιτική  στήριξης της  μελισσοκομίας με μέτρα που θα προστατεύσουν τους ίδιους καθώς και τους καταναλωτές με βασικό αίτημα αυτή την περίοδο  την ένταξη και της ζάχαρης  στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές.

Ένα αίτημα που έχει υποβάλλει από την Άνοιξη   με επιστολή της προς  τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος και δεν έχει μέχρι στιγμής απαντηθεί θετικά. « Εκείνο που μας φοβίζει αυτή την στιγμή είναι οι τροφές για τα μελίσσια μας, η ζάχαρη έχει ακριβύνει και  αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για την μέλισσα. Πρέπει να  ενταχθεί  και η  ζάχαρη των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές» τόνισε ο κ Κουτσούκος.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι  ο κλάδος της μελισσοκομίας πλήττεται σοβαρά και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν   μελισσοκόμοι που παραπονιούνται πως έχασαν πολλά μελίσσια λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής.  Η  μελισσοκομία χρειάζεται στήριξη, υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κλάδο και πρέπει το υπουργείο με ουσιαστικά και άμεσα μέτρα  να βοηθήσει  τους μελισσοκόμους»

Όλη η επικαιρότητα