Αρθρογραφία Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Θοδωρής Αντωνόπουλος: «Γιατί με τον κ. Νικολούτσο;»

Ακούστε το άρθρο

Του Θοδωρή Τάκη Αντωνόπουλου

«Impossible is potential

Impossible is temporary

Impossible is nothing»*

Απαντώ:

Γιατί είναι ισορροπημένος, μεθοδικός, ήρεμος, ευγενής, ενωτικός, φιλικός, αποφασιστικός, οργανωτικός, επικοινωνιακός, βαθύς γνώστης, σαφής, αντικειμενικός, χωρίς συμπλέγματα, με καθαρή όψη και άποψη, δημιουργικός, παραγωγικός, καλοπροαίρετος, προσηνής, ευπρεπής, δημοκρατικός, πλουραλιστής, μοντέρνος, καινοτόμος, σκεπτόμενος, συγκεκριμένος, οραματιστής, ενθουσιώδης, πρακτικός, αποτελεσματικός, μελετημένος, υπομονετικός, διορατικός, συνθετικός, ενημερωμένος και υπεύθυνος. Γιατί είναι παρών εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, γιατί είναι ευέλικτος, ανοιχτός στο καινούργιο, ιδανικός συζητητής, προσεκτικός ακροατής, σταθερός, επαρκής, εγκρατής, έμπειρος δοκιμασμένος, αντιλαϊκιστής, συνεπής, συνεργάσιμος, συνεκτικός, ανθεκτικός, πολιτισμένος, πληροφορημένος, επίκαιρος, δίκαιος, ταξειδεμένος, πολύγλωσσος, διαβασμένος, έτοιμος, έγκυρος, έγκαιρος, πολύπλευρος, ξεχωριστός, διακριτός, διακρινόμενος, πολίτης του κόσμου, ανατρεπτικός, ευθύς, διεισδυτικός, αισιόδοξος, ευχάριστος, εύστροφος, όχι ευτελής, όχι μίζερος, όχι εκδικητικός, όχι επιλήσμων, όχι αχάριστος, όχι επιδεικτικός, όχι ματαιόδοξος, όχι υποκρινόμενος ή υποκρυπτόμενος, όχι ανάρμοστος, όχι ανάγωγος, όχι του όχι για το όχι, όχι του αγοραίου αλλά της αγοράς.

Γιατί είναι του σχεδίου και όχι του αχταρμά, της αξιολόγησης και όχι της ισοπέδωσης, του αστείου αλλά όχι του γελοίου, όχι της υπόσχεσης αλλά της υλοποίησης, όχι των διαχωρισμών αλλά της συναίνεσης, όχι δογματικός αλλά διαλεκτικός.

Γιατί είναι πείσμων, επίμονος και αφοσιωμένος, εργατικός και πρόθυμος, όχι ενδοτικός, αλλά ούτε της ρήξης για την ρήξη, γιατί είναι ζεστός, δοτικός και ευρύνους, όχι προχειράτζα αλλά επιτελικός.

Γιατί είναι σοβαρός και όχι σοβαροφανής, ρεαλιστής αλλά και ρομαντικός, όχι μέρος σχεδίου άλλων, όχι ισχυρογνώμων αλλά απλά ισχυρός, όχι του «μάλλον», του «θα δούμε» ή του «ίσως», αλλά του τώρα που οργανώνεται σε αύριο και αποδίδει.

Γιατί μπορεί ελίτ αλλά όχι αλήτ, γιατί μπορεί εστέτ αλλά ποτέ κακόγουστος, γιατί μπορεί διαφορετικός, αλλά όχι αδιάφορος, γιατί μπορεί με στυλ αλλά όχι για το εφέ, γιατί μπορεί κομψός αλλά όχι κομψευόμενος, γιατί μπορεί Eυρωπαίος αλλά ταυτόχρονα γνήσιος Eλληνας. Kαι προ πάντων Πυργιώτης.

Γιατί είναι επιλεκτικός, ποιοτικός, αρχοντικός και γιατί δεν το παίζει «σωτήρας» της πόλης, γιατί δεν υπόσχεται πολιτική κεντρικής κυβέρνησης, γιατί ξέρω καλά ότι δεν διαδέχεται κανέναν αλλά ότι έχει δική του σημαία, γιατί ο λόγος του στου Ξυστρή ερχόταν από το μέλλον, γιατί δεν μαρκάρεται εύκολα παρά μόνο με πολύ σκληρά φάουλ, γιατί δεν αλαφιάζεται, ούτε πανικοβάλλεται, ούτε αιωρείται, ούτε παραιτείται. Γιατί ξέρει να μοιράζει ρόλους και να αναδεικνύει την αξία των συνεργατών του. Γιατί είναι του μέτρου αλλά όχι του μετρίου.

Γιατί είναι με το επιχειρείν και όχι με το αιωνίως και αγόνως διαμαρτύρεσθαι.

Γιατί είναι αγκαζαρισμένος με ό,τι καταπιάνεται και γκαζωμένος για τον Δήμο του Πύργου.

Γι’ αυτά και για άλλα πολλά είμαι με τον παρασάγγας και μακράν απέχοντα κ. Νικολούτσο.

* «Το αδύνατο είναι μια πιθανότητα.

Το αδύνατο είναι πρόσκαιρο.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Ιστορική ατάκα του Μοχάμεντ Άλι (1942-2016)

Όλη η επικαιρότητα