Πολιτική

Θοδωρής Γιάνναρος μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ: Μου ξέφυγε το «πίθηκος» πρόσφυγας

Ακούστε το άρθρο

Για «εν θερμώ αντίδραση σε μια αντίδραση κατά των Ελλήνων», έκανε λόγο ο Θοδωρής Γιάνναρος, ο οποίος διεγράφη από την Νέα Δημοκρατία, μετά από σχόλιο που έκανε σε ανάρτηση μετανάστη και το οποίο θεωρήθηκε ρατσιστικό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι, η συγκεκριμένη έκφραση «μου ξέφυγε, δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν μετανάστη», διευκρινίζοντας πως, «αν ήταν να το ξανακάνω, δεν θα το έκανα».

Ήταν ο ίδιος, άλλωστε όπως είπε που είχε φιλοξενήσει, μία οικογένεια Σύρων στο σπίτι του.

«Από μετανάστες ζήτησα συγγνώμη, δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από κάποιον που με αποκάλεσε φασίστα», είπε ο Θ. Γιάνναρος και επανέλαβε πως «δε δικαιολογείται η αντίδρασή μου».

Δείτε το βίντεο με όσα είπε:

Η πρώτη αντίδραση του μέλους της ΝΔ μέσω Twitter για το «πρόσφυγα» πίθηκο

Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει το μέλος του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Γιάνναρος, μετά τη διαγραφή του από το κυβερνών κόμμα, εξαιτίας της εξύβρισης του Ιρανού πρόσφυγα Arash Hampay στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Γιάνναρος είχε αποκαλέσει τον Ιρανό πρόσφυγα, που ζει στην Ελλάδα, «πίθηκο» και «απόβρασμα», μετά την ανάρτησή του στην οποία αναφερόταν σε «φασίστες», λέγοντας ότι «η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Το πρώην πλέον μέλος της ΝΔ έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απαντώντας χαρακτηριστικά:

«Η παρορμητικότητα μου μου στοίχισε! Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από το κόμμα μου τη Νέα Δημοκρατία, την οποία τιμώ & από τους φίλους μου, που έφερα σε δύσκολη θέση, με αυτήν την παρορμητικότητα μου! Δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανένα “πρόσφυγα”… Αντέδρασα λάθος σε υβριστικό σχόλιο!».

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα