Βόλεϊ

Θόδωρος Κανελλόπουλος (πρόεδρος ΕΣΠΕΠ): «Έχουμε προβλέψει για το ενδεχόμενο πανδημίας στο νέο πρωτάθλημα!»

Συνέντευξη στον μεσσηνιακό τηλεοπτικό σταθμό BEST TV έδωσε ο Αμαλιαδίτης Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θοδωρής Κανελλόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας του πελοποννησιακού βόλεϊ, μίλησε για όλα αποκαλύπτοντας ότι στην προκήρυξη του νέου Πρωταθλήματος, θα υπάρχει πρόβλεψη για το τί μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση πανδημίας και νέας υποχρεωτικής διακοπής, η οποία δεν υπήρχε μέχρι τώρα σε κανένα άθλημα στις περισσότερες χώρες, με αποτέλεσμα να προκύψουν τα προβλήματα που όλοι είδαμε.

 Τα κύρια σημεία των όσων είπε ο Θοδωρής Κανελλόπουλος:

Πρόσφατα, στην εκπομπή της ΕΣΠΕΠ_Voice αφιερώσατε χρόνο στα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται στους χώρους λόγω του κορωνοϊού. Τα συμπεράσματα σας είναι πως τα μέτρα αυτά εμποδίζουν στην εύρυθμη λειτουργία των σωματείων και πότε εν τέλει προβλέπεται να αρθούν;

«Η άρση των μέτρων είναι άγνωστο το πότε θα επέλθει. Σίγουρα όλοι ελπίζουμε να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το εμβόλιο, για να επανέλθουμε στην προ-κορωνοϊού εποχή!Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και θα πρέπει να εφαρμοστούν από τα σωματεία, δυστυχώς, παρόλο που είναι αναγκαία, δυσκολεύουν την λειτουργία τους. Πολύ περισσότερο στα αναπτυξιακά τμήματα και στις ακαδημίες που αποτελούν και τον βασικό τους οικονομικό «αιμοδότη» των σωματείων.»

Πιστεύετε ότι το πρόωρο φινάλε των πρωταθλημάτων άλλαξε ή ανέτρεψε το τελικό τους αποτέλεσμα;

«Σίγουρα η πανδημία του COVID-19 έχει δημιουργήσει ανησυχία και προβληματισμό. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση έχει αλλάξει τις συνθήκες της καθημερινής διαβίωσης των ανθρώπων, αφετέρου δε οριοθετεί νέους κανόνες στον τρόπο ζωής. Δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστος και ο αθλητισμός. Αυτό είχε και σαν συνέπεια να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις ομάδων που τους ανατράπηκε ο αρχικός τους σχεδιασμός. Για τα πρωταθλήματα της Ένωσης το πρόωρο φινάλε, σίγουρα μπορεί να «αδίκησε» κάποια ομάδα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του απρόβλεπτου στον αθλητισμό, πχ. τραυματισμοί κα., που μπορούν να σου ανατρέψουν την τελική επιθυμία.»

Αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση δύναται να παίξει ρόλο στο άμεσο μέλλον;

«Η επόμενη αγωνιστική περίοδος, θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτή που γνωρίζαμε. Η επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων θα γίνει σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και με την εφαρμογή συγκεκριμένων Πρωτοκόλλων Υγείας που θα εκδοθούν από την Γ.Γ.Α. Στις Προκηρύξεις που θα εκδοθούν για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από τις Ενώσεις, θα υπάρχει η πρόβλεψη τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση διακοπής τους.  Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, δυστυχώς, σε ό,τι αφορά και στην ανεύρεση χορηγιών και για τα λειτουργικά έξοδα των σωματείων. Αυτό θα μας οδηγήσει και στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων μας.»

Μήπως τελικά είναι αναγκαία και κάποια κίνητρα ώστε τα σωματεία να αναπτύξουν το ανδρικό βόλεϊ;

«Σαν Ένωση κάνουμε μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Εξασφαλίσαμε τη χορηγία σε μπάλες από την ΕΣΑΠ, οι οποίες και θα αποδοθούν στις ομάδες που συμμετείχαν στο Final-4 παμπαίδων την Αγωνιστική περίοδο 2018-2019 σε ειδική εκδήλωση. Δεν είναι όμως αρκετό. Είναι, όμως, μια πρώτη ενέργεια σε ένα πλάνο που πρέπει να θέσουμε. Περισσότερα θα μιλήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα έχουμε ολοκληρώσει, το σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα σωματεία και τους αθλητές.»

Η δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δύναται να δώσει κατά τη γνώμη σας, μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τα πραγματικά εν ενεργεία σωματεία και τι σημαίνει για το μέλλον;

«Σίγουρα η δυνατότητα των τεχνολογιών και η εφαρμογή τους, απλουστεύουν την καθημερινότητα μας. Η δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Αθλητών και Προπονητών, θα δίνει την δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης του εκάστοτε υπουργού Αθλητισμού και της Γ.Γ.Α. Όχι για τα ποια σωματεία είναι εν’ ενεργεία και σε ποια τμήματα ή αθλήματα συμμετέχει. Αυτό μπορεί να γίνει και σήμερα με την έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων από τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις που συμμετέχουν. Θα ήταν χρήσιμο και από πλευράς πολιτείας, μετά την οριστική ένταξη των σωματείων στο Μητρώο, να θεσπιστεί και η ετήσια οικονομική στήριξη των Ερασιτεχνικών σωματείων, ανάλογα με τα τμήματα και αθλήματα που συμμετείχε την προηγούμενη Αγωνιστική περίοδο. Με αυστηρά βέβαια κριτήρια και κανόνες, για να μην ζήσουμε φαινόμενα του παρελθόντος με κρατικοδίαιτους παράγοντες και σωματεία. Προσωπικά κατέθεσα δημόσια τη πρόταση του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ, μέσω του ΟΠΑΠ και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρξουν».

Όλη η επικαιρότητα