Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Θολό τοπίο» για το θαλάσσιο μέτωπο στη συνάντηση Πελετίδη-Σταθάκη

limanipatras.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, του Αντιδημάρχου Έργων Χρήστου Κορδά και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.


Στις διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν, ο Δήμαρχος έθεσε υπ’ όψιν των Υπουργών το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που απαιτεί την άμεση παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης, η οποία πρέπει να φύγει από την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, να μην ξεπουληθεί και παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες, να παραμείνει δημόσια περιουσία, ελεύθερη στη χρήση της από το λαό, καθώς και την χρηματοδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την συνολική ανάπλασή της.


Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της άμεσης κατάργησης κάθε περιορισμού της κίνησης των πεζών και των ποδηλάτων στο βόρειο (παλιό) λιμάνι και την απομάκρυνση του εγκαταλειμμένου πλοίου από τον Μώλο της Αγίου Νικολάου.


Η κυρία Βαλαβάνη, απάντησε ότι επιθυμεί ή θέλει την παραχώρηση αλλά δεν μπορεί να την υλοποιήσει, γιατί το ΤΑΙΠΕΔ και η περιουσία του είναι κρίσιμο θέμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Θα αντιμετωπιστεί –είπε- το ζήτημα της παραχώρησης, με νόμο για το ΤΑΙΠΕΔ.


Ο κ. Σταθάκης από την πλευρά του, στην επίμονη ερώτηση του Δημάρχου, αν ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, απάντησε ότι ισχύουν, αλλά πρέπει να μελετήσει το θέμα.


Δεσμεύτηκαν στην άμεση μεταφορά του πλοίου και την κατάργηση των εμποδίων (μπάρες και κιγκλιδώματα), στο βόρειο λιμάνι.


Τέλος ο Δήμαρχος, έθεσε επιτακτικά το θέμα της απόφασης της Συνέλευσης των μετόχων του Ο.Λ.ΠΑ., που καταργεί μονομερώς την προσωρινή Σύμβαση Παραχώρησης, τονίζοντας ότι ο Δήμος ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα και ότι δεν την αναγνωρίζει, ούτε κάνει αποδεκτή τη συγκεκριμένη απόφαση, απαιτώντας την ανάκλησή της, από το αρμόδιο Υπουργείο.



Πηγή: Patratora.gr

Όλη η επικαιρότητα