Ηλεία

Θολό Ζαχάρως: Προσωρινή αναστάτωση από αγκυροβόλιο πλοίου

Προσωρινή αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στην παραλία του Θολού του δήμου Ζαχάρως, όταν ένα καράβι αγκυροβόλησε για αρκετές ώρες. Ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο ή παράνομο, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Κατακόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για αγκυροβόλιο αρκετών ωρών, πιθανότατα λόγω του καιρού. Το σκάφος «NABOLSI 1» έχει σημαία Παναμά, είναι ολικής χωρητικότητας 1259 τόνων, μεταφέρει κοντέινερ (cargo) και το δρομολόγιο που εκτελεί είναι από τη Γαλλία προς τον Λίβανο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΚ Ταξιαρχών, Γιάννης Θάνος, ο οποίος αντιλήφθηκε νωρίς χθες το πρωί την παρουσία του πλοίου στη θάλασσα, υπάρχει ανησυχία στην περιοχή λόγω της ρευστής κατάστασης στη Μεσόγειο.

«Σήμερα (σ.σ.χθες) στις 8:30 το πρωί είδα κατά τύχη το καράβι και έκρινα καλό να ειδοποιήσω τις αρχές για παν ενδεχόμενο. Η προσοχή μας είναι εκεί στραμμένη επειδή στο παρελθόν είχαμε πληροφορηθεί ότι  κάποτε είχαν προσαράξει βεβιασμένα και τα κυνήγησαν. Είμαστε ανήσυχοι λόγω της κατάστασης στη Μεσόγειο, μήπως συμβεί κάτι χωρίς να μας ειδοποιήσουν, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα παράλια. Προς το παρόν, όμως, έχουμε ηρεμία και ησυχία», δήλωσε ο κ.Θάνος.

Όλη η επικαιρότητα