Ηλεία

Θρασύτατη διάρρηξη τα ξημερώματα σε κατάστημα εξατμίσεων στο κέντρο της Αμαλιάδας – Δεν έμεινε… καταλύτης για καταλύτης!

«Μπαράζ» διαρρήξεων και κλοπών σε Αμαλιάδα – Κουρούτα

Τριανταπέντε (!) καταλύτες συνολικής αξίας περίπου 3.000 ευρώ, άρπαξαν άγνωστοι από κατάστημα πώλησης και επισκευής εξατμίσεων στο κέντρο της Αμαλιάδας χθες τα ξημερώματα. Η διάρρηξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλα παρόμοια περιστατικά σε καταστήματα της Αμαλιάδας και της Κουρούτας, σε κάποια εκ των οποίων έχουν καταγραφεί και οι κινήσεις των δραστών από κάμερες, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να γίνουν οι πρώτες προσαγωγές υπόπτων από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

«Θύμα» της διάρρηξης και της κλοπής έπεσε το κατάστημα του κ. Μάρκου Μαρκόπουλου, που βρίσκεται στην πλατεία Ν. Τεμπονέρα, κοντά στο δημαρχείο, με τον δράστη ή τους δράστες πέραν των τριανταπέντε καινούργιων καταλυτών, να παίρνουν φεύγοντας και 7 ακόμη παλιούς καταλύτες που ήταν προς ανακύκλωση.

Οι δράστες φαίνεται ότι αρχικά χρησιμοποίησαν προκοβγάλτη στην πίσω πόρτα του καταστήματος και στη συνέχεια έσπασαν και το λουκέτο και μπήκαν στο εσωτερικό.

Η διάρρηξη και η κλοπή τοποθετείται μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και  6 τα ξημερώματα και κανείς δεν αντελήφθη το παραμικρό. Σε αυτό στάθηκε και ο πρώην ιδιοκτήτης του καταστήματος, συνταξιούχος σήμερα κ. Αλέξης Σαφαρής, ο οποίος μένει δίπλα ακριβώς από το μαγαζί.

«Έσπασαν την πόρτα και το λουκέτο στην συνέχεια και μπήκαν. Εγώ μένω δίπλα και ρωτώ: εάν εκείνη την ώρα από πάνω από το σπίτι έβλεπα τι γίνονταν, ποια ήταν η θέση μου; Στο κέντρο της Αμαλιάδας και ο καθένας αλωνίζει. Ποιος μας φυλάει; Έχουμε γίνει ζούγκλα. Τι θα έλεγε η Δικαιοσύνη εάν εγώ έβλεπα αυτό το πράγμα να γίνεται μπροστά στα μάτια μου και αντιδρούσα;…», είπε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Σαφαρής.

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για συγκεκριμένο άτομο, χωρίς ωστόσο να μπορεί στην παρούσα φάση να το αποδείξει.

Για μεγάλη ζημιά μίλησε ο κ. Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι μέρες είναι δύσκολες και η κλοπή αντικειμένων που κοστολογούνται στις 3.000 ευρώ είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ίδιο, αφού θα πρέπει να βρει τρόπο να προμηθευτεί και πάλι καινούργιους καταλύτες για να εξυπηρετήσει τους πελάτες.

Για την διάρρηξη ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας που διενεργεί και την προανάκριση.

Όλη η επικαιρότητα