Κόσμος

Θρίλερ σε ορυχείο στην Τουρκία: 400 εγκλωβισμένοι στα 2 χιλιόμετρα βάθος!

49706c317d35e975a973576aa8c75cf9.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εγινε έκρηξη – Οι περισσότεροι πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα

Όλο και περισσότερα ονόματα προστίθενται στη μαύρη λίστα των θυμάτων από την έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία και όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας πλέον έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 201 ατόμων, περισσότεροι από 400 παραμένουν παγιδευμένοι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 80. Οι παγιδευμένοι βρίσκονται σε 2 χιλιόμετρα βάθος. 

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι οι περισσότεροι νεκροί, πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Όπως είπε ο υπουργός Τανέρ Γιλντίζ 787 εργαζόμενοι βρίσκονταν στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και τέσσερις ανήλικοι οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε ανάφλεξη , λόγω βραχυκυκλώματος ηλεκτρικού μετασχηματιστή.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, 100 διασώστες, αλλά και δεκάδες ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η χώρα εργάζεται σκληρά «για να διασώσει τα αδέρφια μας», ενώ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αλβανία, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες του ορυχείου δήλωσαν ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό, που όπως είπαν, συνέβη παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των εργατών, οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη των ανθρώπων τους.

Νωρίτερα από τα επιβεβαιωμένα στοιχεία από τη μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), ο επίσημος αριθμός των νεκρών ήταν 17 ανθρακωρύχοι.

Πηγή:Protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα