Ελλάδα

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με τη εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας: «Την πήρε μια κοκκινομάλλα»

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στη Θεσσαλονίκη για τη 10χρονη Μαρκέλλα, το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε χθες (11.06.2020) από την Κάτω Τούμπα.

Τα ίχνη του μικρού κοριτσιού χάθηκαν ενώ γύριζε από το σχολείο. Συμμαθητής της ανέφερε στην αστυνομία πως «την πήρε μια κοκκινομάλλα». Στις έρευνες που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν και εθελοντές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού, η μικρή Μαρκέλλα την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια, ενώ κουβαλούσε γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια. Έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 μ. και βάρος 46 κιλά.

Έρευνες για τη Μαρκέλλα σε όλη τη Θεσσαλονίκη

Σημείο εκκίνησης των ερευνών ήταν η οδός Καισαρείας, όπου είδαν για τελευταία φορά το 10χρονο κορίτσι. Δημοτικοί αστυνομικοί όργωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το παραλιακό μέτωπο.

Μέχρι τα ξημερώματα, ομάδες εθελοντών έκαναν έρευνες από το Σέιχ Σου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Εθελοντές πυροσβέστες, πρόσκοποι, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και απλοί πολίτες πέρασαν από κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να βρίσκεται. Νεαρές και νεαροί «όργωσαν» την Τούμπα, ψάχνοντας σε πυλωτές πολυκατοικιών, πάρκα, καταστήματα και ρέματα για ένα στοιχείο που θα τους οδηγούσε στην Μαρκέλλα, όπως αναφέρει το thestival.

«Την πήρε μια κοκκινομάλλα»

Ήταν 13.30 το μεσημέρι της Πέμπτης (11.06.2020) όταν η 10χρονη Μαρκέλλα έφυγε από το 101 δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε για το σπίτι της, στην οδό Καισαρείας, που απέχει 200 μέτρα από το σχολείο. Η Μαρκέλλα ήταν με έναν συμμαθητή της. Όπως δήλωσε το αγόρι στους αστυνομικούς, τη στιγμή που αποχαιρέτισε την Μαρκέλλα, είδε μια νεαρή γυναίκα να την πλησιάζει, να φωνάζει το όνομά της και να την τραβάει από το χέρι. Ο ανήλικος την ακολούθησε για λίγα μέτρα, όμως, μετά σταμάτησε γιατί φοβήθηκε μήπως γίνει αντιληπτός από την γυναίκα.

Ο συμμαθητής της Μαρκέλλας έδωσε στην Αστυνομία πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών της γυναίκας που είδε. Ανέφερε ότι το χρώμα των μαλλιών της ήταν κόκκινο, ήταν κοντή και είχε κάτι παράξενο στο πρόσωπό της. Η ηλικία της είναι περίπου στα 30. Την ίδια περιγραφή έδωσε και μία ακόμη ανήλικη.

Συγκλονίζει η μητέρα της Μαρκέλλας

Οι γονείς της Μαρκέλλας παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα όλη τη νύχτα περιμένοντας καρτερικά ένα νέο για το που βρίσκεται η κόρη τους. Η Μαρκέλλα είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά τους. Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 10χρονης μίλησε στο thestival για την “πεταλουδίτσα” της.

“Κάθε φορά που γύριζε από το σχολείο την ρωτούσα: πως πέρασες πεταλουδίτσα μου. Δεν θα έφευγε ποτέ χωρίς να μου το πει. Κάποιος την ξεγέλασε. Θέλω να βρεθεί το κορίτσι μου. Έχω πίστη στον Θεό και ελπίζω ότι θα βρεθεί” σχολίασε η 51χρονη Δήμητρα και πρόσθεσε: “Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που βγήκαν από το σπίτι τους και έψαξαν για το παιδί μου. Το παιδί μου είναι τώρα και παιδί όλου του κόσμου. Βοηθήστε να βρεθεί η Μαρκέλλα”.

Με πληροφορίες από thestival.gr

Όλη η επικαιρότητα