WEB tv Ελλάδα

Θρήνος στην κηδεία της μητέρας που πνίγηκε στο Ρέθυμνο – Κατέρρευσε ο πατέρας της (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Οι Αρχάνες αποχαιρετούν την Κατερίνα Καναβάκη, της 37χρονη μητέρα που βούτηξε στη θάλασσα μαζί με τον σύντροφό της, Βενιζέλο Στρατάκη, προκειμένου να σώσουν τον γιο της και την κόρη του, στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο. Μια τραγωδία που συγκίνησε την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Το τελευταίο αντίο στην Κατερίνα 

Σε κλίμα βαρύ πένθους, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την αδικοχαμένη Κατερίνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cretapost Στον κατάμεστο ναό ο ηλικιωμένος πατέρας της Κατερίνας δεν άντεξε τον πόνο και την οδύνη και κατέρρευσε. Τραγική φιγούρα και η ηλικιωμένη μητέρα της Κατερίνας η οποία ταλαιπωρείται από νευροεκφυλιστική νόσο.

kanavakh-khdeia2

kanavakh khdeia8 1024x576 copy

kanavakh5

kanavakh6 copy copy

Άνοιξαν οι ουρανοί 

Πυκνοήί συννεφιά σκέπασε τις Αρχάνες όταν το λευκό φέρετρο έφτασε στην είσοδο της εκκλησίας και άρχισε να βρέχει.

kanavaki

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί, επέτειναν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λίγο νωρίτερα καθώς ακόμη και ο ίδιος ο ουρανός «φαίνεται να λύγισε απέναντι στην τραγωδία». «Ακόμη κι ο ουρανός θρηνεί» είπαν οι συγχωριανοί της Κατερίνας.

Η Ροδιά αποχαιρετά τον Βενιζέλο

Η Ροδιά θρηνεί τον χαμό του Βενιζέλου. Ο 35χρονος άντρας βούτηξε και αυτός στην θάλασσα για να σώσει την κόρη του και τον γιο της συντρόφου του, της Κατερίνας, όταν τα παιδιά άρχισαν να παρασύρονται από τα ρεύματα.

Το ζευγάρι, είχε αποφασίσει να κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου για τον Δεκαπενταύγουστο, μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας από 7 έως και 14 ετών. Τόσο ο Βενιζέλος όσο και η Κατερίνα είχαν από δύο παιδιά ο καθένας από προηγούμενους γάμους και θέλησαν να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς σε μία περιοχή του Ρεθύμνου που αγαπούσαν και οι δύο.

kanavakh-khdeia-1024x576

kanavakh-khdeia7-1024x576

Τραγική ειρωνεία

Οι ηλικιωμένοι γονείς του Βενιζέλου Στρατάκη, Γρηγόρης και Μαρίκα, και οι τρεις αδελφές του, δεν ήταν η πρώτη φορά που αποχαιρέτισαν παιδί τους για το ταξίδι χωρίς γυρισμό. Πριν από λίγα χρόνια, είχαν χάσει τον γιο τους Κώστα σε τροχαίο δυστύχημα.

Οι φίλοι του αδικοχαμένου Βενιζέλου δεν παρέλειψαν να φέρουν στην κηδεία και το αγαπημένο του άλογο, μιας και ο ίδιος εν ζωή ήταν δεινός καβαλάρης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cretapost, κανένας από τους δύο δεν ανάνηψε κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, ενώ, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι και οι δύο είχαν φάει πριν βουτήξουν στη θάλασσα. Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης , όταν δύο από τα τέσσερα παιδιά, που είχαν πάει μαζί με τους γονείς τους για κατασκήνωση στην περιοχή, μπήκαν στη κολυμπήσουν, όπως αναφέρει το cretapost.

Σύντομα, αντιλήφθηκαν πως το αγοράκι και το κοριτσάκι, κινδύνευαν και φώναζαν βοήθεια μέσα στη θάλασσα.

Το ζευγάρι βούτηξε, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.Πολλοί γνωστοί τους μάλιστα αναφέρουν πως και οι δύο γονείς δεν γνώριζαν καλό κολύμπι.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει το αγοράκι στην ακτή, ενώ λουόμενοι βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Άνδρες του λιμενικού που έφτασαν στην παραλία ζήτησαν έως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη στις 10 παρά το βράδυ.

Οι δύο γονείς ανασύρθηκαν τελικά μετά από ώρα χωρίς τις αισθήσεις τους, και παρά τις πρώτες βοήθειες δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά τους.

Η τραγωδία αυτή έχει συγκλονίσει ολόκληρο το νησί, ενώ σοκαρισμένα είναι και τα παιδιά (ηλικίας από 7 μέχρι και 14 ετών) που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι γονείς τους από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν μπροστά στα μάτια τους.

Όλη η επικαιρότητα