Ηλεία

Θυμ. Κοτζιάς: «Άδικη η επίθεση που δεχόμαστε…»

ort.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Αναληθή και ανακριβή», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, όσα λέγονται για μη υποστήριξη του έργου «Βελτίωση Οδού Κρυονέρι – Λάσδικας» από την πλευρά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με συνέπεια τη μη ένταξή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το «Ταμείο Μολυβιάτη».

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ο κ.Κοτζιάς, αναφέρθηκε στο θέμα που τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της Δημοτικής Αρχής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «άδικη» την επίθεση που δέχεται από διάφορες πλευρές.

Ο κ.Κοτζιάς, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο θέμα του έργου, εξήγησε πως, όταν το 2011 ανέλαβε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μια μελέτη που είχε εκπονηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Η μελέτη αφορούσε μόνο τα τεχνικά του έργου. Εμείς τη συμπληρώσαμε με ότι άλλο χρειαζόταν από άποψη δικαιολογητικών και με την Περιβαλλοντική απαλλαγή, πήραμε τις απαραίτητες εγκρίσεις, την επικαιροποιήσαμε σε σχέση με τον Προϋπολογισμό και ο Φάκελος του έργου ήταν έτοιμος το 2014 προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα που εκείνη την περίοδο ήταν σε εξέλιξη.  Γιατί το έργο αυτό, με προϋπολογισμό 1.720.000 ευρώ όπως και το έργο επέκτασης ηλεκτροφωτισμού για τη Δ.Ε Φολόης προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, είχαν εγκριθεί και ενταχθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφαση του, με δική μας πρόταση που είχαμε υποβάλλει τότε, για το Ταμείο Μολυβιάτη», σημείωσε ο κ.Κοτζιάς, εξηγώντας ότι το έργο αυτό, ήταν πάντα σε προτεραιότητα, γιατί η Δημοτική Αρχή, είχε εκτιμήσει τις ανάγκες της περιοχής και πόσο αυτό θα εξυπηρετούσε τους κατοίκους. 

Πλήρης ο φάκελος

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, πρόσθεσε ο κ.Κοτζιάς, υπέβαλλε για την κατανομή των 3,5 εκατομμυρίων που δικαιούνταν ο Δήμος, 8 έργα, εκ των οποίων ο δρόμος Κρυονέρι – Λάσδικα, ήταν πρώτος και στην πρώτη αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας κρίθηκε πλήρης ο φάκελος. «Σε πρόταση συνάντηση που είχαμε τον κ.Κατσιφάρα και τον Σταματελάτο που είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, με αποτέλεσμα να εφησυχάσουμε», εξήγησε ο κ.Κοτζιάς και αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίος το έργο δεν εντάχθηκε τελικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την Περιφέρεια, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Πάτρα, είναι πως «…Στην αξιολόγηση σε σχέση με την δαπάνη και το όφελος, μας είπαν, ότι το έργο είχε μικρή βαθμολογία με αποτέλεσμα να μην ενταχθεί. Κι ενώ η συνολική κατανομή στην Αρχαία Ολυμπία ήταν 3,5 εκατομμύρια, καταλήξαμε να πάρουμε 1.650 και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή μας, αφού σε αυτή την περίοδο που οι πόροι είναι περιορισμένοι, χάνουμε ένα τόσο σημαντικό ποσό».

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα