Ηλεία

Θύμα απάτης 83χρονος στη Ζαχάρω

Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 250 ευρώ απέσπασαν με το γνωστό πια κόλπο ένας άνδρας και μια γυναίκα από 83χρονο στη Ζαχάρω, καθώς πήγαν στο σπίτι του και επικαλέστηκαν διευθέτηση επείγουσας οικονομικής εκκρεμότητας του αδελφού του, υποδυόμενοι τους διαμεσολαβητές. Ο ανυποψίαστος ηλικιωμένος έδωσε τα χρήματα, αλλά λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν απάτη. Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι προχθές το μεσημέρι, προσέγγισαν 83χρονο ημεδαπό στην οικία του στη Ζαχάρω και με το πρόσχημα διευθέτησης, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Νύχτα τρόμου για 89χρονη

Βραδιά τρόμου πέρασε προχθές μια 89χρονη στη Μερόπη, όταν δύο κουκουλοφόροι την περίμεναν έξω από το σπίτι της και την κράτησαν με τη βία μέχρι τα ξημερώματα.
Όλα ξεκίνησαν στις 11.30 περίπου το βράδυ, όταν η 89χρονη πήγαινε στο σπίτι της. Την ώρα που προσπαθούσε να μπει, τουλάχιστον δύο άτομα, φορώντας κουκούλες και γάντια, της επιτέθηκαν.
Με τη βία την οδήγησαν σε παρακείμενο οικόπεδο, όπου ο ένας την κράτησε εκεί και ο άλλος έψαξε το σπίτι. Δε βρήκε όμως κάτι και επέστρεψε στο οικόπεδο. Τότε αμφότεροι πήραν την ηλικιωμένη, την οδήγησαν στο σπίτι και της έδεσαν τα χέρια με κολλητική ταινία. Αφαίρεσαν ένα χρυσό δαχτυλίδι και 400 ευρώ, ενώ περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα τράπηκαν σε φυγή.
Η ηλικιωμένη κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Τις δε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.

Όλη η επικαιρότητα