Categories: Κόσμος

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η εφημερίδα Guardian

Share

Η βρετανική εφημερίδα Guardian γνωστοποίησε σήμερα ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, προφανώς λόγω κακόβουλου λογισμικού, χωρίς όμως να προκύπτουν – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – εμπόδια στη δημοσίευση άρθρων στον ιστότοπό της ή στην προετοιμασία για την έκδοση του ημερήσιου φύλλου.

Η διεύθυνση ζήτησε από τους υπαλλήλους να εργαστούν εξ αποστάσεως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εν αναμονή της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί.

Σοβαρό περιστατικό

«Ένα σοβαρό περιστατικό επηρέασε το δίκτυο και τα συστήματα πληροφορικής μας το τελευταίο 24ωρο», αναφέρει η διευθύνουσα σύμβουλος Άννα Μπέιτσον σε μήνυμά της προς το προσωπικό. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για επίθεση με κακόβουλο λογισμικό, αλλά εξακολουθούμε να εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες», συμπληρώνει.

Η δημοσίευση άρθρων στον ιστότοπο του Guardian συνεχιζόταν το απόγευμα της Τετάρτης και η διεύθυνση δηλώνει βέβαιη ότι η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει κανονικά αύριο Πέμπτη.

Χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό, χάκερ εισβάλλουν σε δίκτυα υπολογιστών και κλειδώνουν ή κρυπτογραφούν τα δεδομένα, με σκοπό να ζητήσουν στη συνέχεια λύτρα – τις περισσότερες φορές σε κρυπτονομίσματα.

ΠΗΓΗ: in.gr