Ελλάδα

Θύμα phishing ξενοδόχος στη Σάμο – Πώς του «άρπαξαν» 80.000 ευρώ

Από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα πραγματοποιήθηκαν δύο μεταφορές, συνολικού ύψους 80.000- ευρώ.
Ακούστε το άρθρο

Θύμα απάτης έπεσε ένας ξενοδόχος στη Σάμο, ο οποίος είδε από τον λογαριασμό του να «κάνουν φτερά» 80.000 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό στις Αρχές, ενώ οι απατεώνες «χτύπησαν» τον τραπεζικό λογαριασμό του, με τη γνωστή μέθοδο phishing (ψάρεμα).

Σύμφωνα με καταγγελία, ένα άτομο οποίου -τα στοιχεία παραμένουν ακόμη άγνωστα – τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στη Σάμο και υποδυόμενος τον υποψήφιο πελάτη και διαπραγματεύτηκε τη μίσθωση δωματίου έναντι του χρηματικού ποσού των 510 ευρώ. Στην συνέχεια μέσω μηνύματος SMS που απέστειλε στον ξενοδόχο, το οποίο υποτίθεται ότι το είχε στείλε η τράπεζα κατάφεραν να υποκλέψουν τα στοιχεία εισόδου του τραπεζικού ηλεκτρονικού λογαριασμού του, e-banking.

Από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα πραγματοποιήθηκαν δύο μεταφορές, συνολικού ύψους 80.000- ευρώ. Τα χρήματα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, μεταφέρθηκαν σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος ανήκει σε γυναίκα.

Σε βάρος της γυναίκας που μεταφέρθηκαν τα χρήματα έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητείται ο συνεργός της. Για την υπόθεση προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Όλη η επικαιρότητα