Ηλεία

Θύμιος Κοτζιάς: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σεβασμιότατο»

Ακούστε το άρθρο

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό και στη συζήτηση που κάναμε, παρουσία όλων των μελών της Επιτροπής, για την αξιοποίηση του παλιού Γηροκομείου Πελοπίου», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς.

Η δήλωση του αυτή έρχεται μετά από δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, που μιλούν για συνέχιση των διαδικασιών για την δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας και τις οδηγίες που φέρεται να έχει δώσει το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που απαιτούνται στο χώρο του Γηροκομείου.

Όλα τα παραπάνω, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού και των μελών της Επιτροπής, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, των Συλλόγων του Πελοπίου και κατοίκους του χωριού. Ο κ.Κοτζιάς πάντως, δεν φάνηκε να ανησυχεί για όσα «κυκλοφόρησαν» εκ νέου χθες, αφού όπως είπε, οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση της εκ νέου παραχώρησης του κτιρίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου και τη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, προχωρούν. Μάλιστα, όπως εξήγησε και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, έχει – από μέρες – προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τις επόμενες ημέρες, και για την προώθηση όλων των τυπικών διαδικασιών που απαιτούνται για την επαναπαραχώρηση του κτιρίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση, αναμένοντας το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την δημιουργία του ΚΗΦΗ.

Όλη η επικαιρότητα