Lifestyle

Τι δείχνει για ένα ζευγάρι ο τρόπος που κοιμάται

sxeseis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πες μου πως κοιμάσαι με το ταίρι σου να σου πω πόσο αγαπημένοι είστε. Η στάση του ύπνου ενός ζευγαριού αποκαλύπτει τι συμβαίνει στη σχέση του. Ποιες είναι οι στάσεις της αγάπης και ποιες θα πρέπει να σας προβληματίσουν;

Σύμφωνα με το LittleThings.com, οι ειδικοί αναφέρουν πως η «γλώσσα» του σώματος την ώρα του ύπνου φανερώνει πολλά για το υποσυνείδητο και το πως πραγματικά αισθανόμαστε για το ταίρι μας.

Κουταλάκια

Η στάση σε γενικές γραμμές θεωρείται σημάδι υγιούς ζευγαριού, και σχεδόν το 1/3 των ζευγαριών την προτιμούν.

Η ψυχολόγος Corrine Sweet αναφέρει στη Daily Mail πως «αυτή η παραδοσιακή στάση έχει δυναμική, μιας και ο ένας σύντροφος παίρνει μια προστατευτική στάση απέναντι στον άλλον». Μερίδα επιστημόνων χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη στάση σεξουαλική και σχετική με την εμπιστοσύνη.

Αυτό που αξίζει ακόμα να σημειωθεί είναι πως η στάση κουταλάκια είναι σημάδι ευτυχίας και η μη, έστω, και για μερικά λεπτά, πραγματοποίησής της δείχνουν προβλήματα στον «παράδεισο» και συγκεκριμένα πρόβλημα με το σεξ.

Πλάτη πλάτη

Η αγαπημένη στάση όλων των ζευγαριών. Μπορεί να δείχνει απόμακρη αλλά δεν είναι, αποκαλύπτει οικειότητα και είναι μια από τις από τις υγιείς ενδείξεις μιας σχέσης.

«Σημάδι πως το ζευγάρι είναι συνδεδεμένο και ασφαλή, δείχνει τόσο την εγγύτητα όσο και την ανεξαρτησία στη σχέση», αναφέρει η ψυχολόγος.

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στάσεις μιας και την επιλέγει το 27% των ζευγαριών.

Η «φωλιά»

Μια θέση που συνδέεται με τις νέες σχέσεις είναι η «φωλιά» ή «στάση του βασιλιά», όπου ο ένας σύντροφος κοιμάται με το κεφάλι του στο στήθος του άλλου.

Μόνο το 4% προτιμά αυτή τη στάση, με την ψυχολόγο Corrine Sweer να τονίζει πως «παρουσιάζει μια ζωντανή, παθιασμένη ή αναζωπυρωμένη σχέση».

Η στάση του προβλήματος

Ο ένας από τους δύο κοιμάται καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο του κρεβατιού, ενώ ο άλλος έχει το κεφάλι του σε χαμηλότερο σημείο. Η θέση του κεφαλιού αποκαλύπτει ποιος έχει το «πάνω χέρι». Αυτός που το έχει πιο ψηλά είναι ο κυρίαρχος και αυτός που είναι πιο χαμηλά ο υποχωρητικός.

Μια ακόμα στάση που δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά, είναι όταν κοιμούνται με πάνω από 70 εκατοστά απόσταση. «Τότε στο ζευγάρι δεν υπάρχει έλξη αλλά άπωση», σημειώνει η Corrine.


Πηγή: iefimerida.gr




Όλη η επικαιρότητα