Ηλεία Κόσμος

Τι δηλώνουν Ηλείοι που μένουν μόνιμα στο Λονδίνο για την επόμενη μέρα από την τρομοκρατική επίθεση: Ανασφάλεια αλλά και ψυχραιμία…

Με  ψυχραιμία αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα οι Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο, παρά το σοκ από την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Επίθεση στο Λονδίνο: Το χρονικό του τρόμου – Πέντε οι νεκροί, τουλάχιστον σαράντα οι τραυματίες

Ο Νάσος Μπαλάσης από τον Πύργο, ο οποίος ζει μόνιμα στον Λονδίνο και είναι υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο Λονδίνο, δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η επίθεση, είναι  το πιο τουριστικό σημείο του Λονδίνου, καθώς εκεί είναι το βρετανικό Κοινοβούλιο, το Μπιγκ Μπεν, το Αββαείο του Γουέστμίνστερ, αλλά και η πελώρια ρόδα (London Eye).

«Σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας. είναι το πιο τουριστικό μέρος στο κέντρο της πόλης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Μπαλάσης, προσθέτοντας ότι παρά το συμβάν οι πολίτες συνεχίζουν την καθημερινότητά τους προσπαθώντας να μη δείχνουν φόβο.

«Σίγουρα όλοι είναι λίγο φοβισμένοι, αλλά προσπαθούν να μην το δείχνουν και δεν έχουν φτάσει σε κατάσταση πανικού. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι πολλές έξω στην πόλη, διότι δεν θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Οι Έλληνες σίγουρα είναι πιο φοβισμένοι και ασχολήθηκαν λίγο περισσότερο από όσο συζήτησα με γνωστούς μου, ωστόσο αιωρούνταν η αίσθηση ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν κάτι τέτοιο και εδώ» επισήμανε ο Νάσος Μπαλάσης, εξηγώντας ότι η γενικότερα η βρετανική κουλτούρα είναι συνυφασμένη με την ψυχραιμία.

Η Χριστίνα Παπαδάκη, η οποία ζει εδώ και δέκα χρόνια στο Λονδίνο, τόνισε επίσης ότι ήδη υπήρχε η αίσθηση πως το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν αναμενόμενο, ωστόσο υπογράμμισε την ψυχραιμία και την οργάνωση που διακρίνει το Λονδίνο.

«Προφανώς νιώθω λίγη ανασφάλεια, ειδικά όταν βρίσκομαι σε μέρη πολυσύχναστα με αρκετό κόσμο. όμως δεν πρόκειται να αλλάξω τις συνήθειές μου, κάτι που νομίζω ότι αντανακλά και τη γενικότερη αντίληψη εδώ, από όσα προκύπτουν από τις συζητήσεις μου με φίλους και γνωστούς», είπε στην εφ.«Πατρίς» η Χριστίνα Παπαδάκη.

Όλη η επικαιρότητα