Ηλεία Πολιτική

Τί έλεγε ο Μητσοτάκης στην Ηλεία ένα μήνα πριν για την Πατρών – Πύργου: Είναι προσωπική μου δέσμευση (βίντεο)

Εντός του 2022 ξεκινούν τα έργα στον Πάτρα - Πύργος
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία είχε δεσμευτεί προσωπική ότι εντός του 2022 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο δρόμο Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία όπως είχε τονίσει.

Συγκεκριμένα για τους οδικούς άξονες της περιοχής ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως γίνονται παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα: «Οι πρώτες αφορούν τις άμεσες βελτιώσεις σε ένα οδικό δίκτυο το οποίο είναι απαράδεκτο, δυστυχώς, και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και αναπηρίες σε πάρα πολλούς συμπολίτες σας.

Αυτό το έργο ήδη δρομολογείται, υπάρχει ανάδοχος, θα ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις. Και βέβαια είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε και την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον μεγάλο, τον καινούριο δρόμο, θα τον πω Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία, αναγνωρίζοντας απόλυτα τη σημασία του τελευταίου κομματιού.

Γιατί βρίσκεται αυτό το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχω προσωπικά ασχοληθεί, θα το ξεμπλοκάρουμε, είναι προσωπική μου δέσμευση και εντός του 2022 τα έργα θα ξεκινήσουν στο δρόμο αυτό, γιατί αποτελεί μία εκκρεμότητα της πολιτείας για την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων».

Όλη η επικαιρότητα