Τεχνολογία

Τι γίνεται αν βάλει κάποιος όπισθεν με 100 χλμ./ ώρα; (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι θα γίνει αν εκεί που οδηγείτε με κάποια ταχύτητα βάλετε ξαφνικά όπισθεν στο κιβώτιο. Προκειμένου να απαντήσει λοιπόν στο ερώτημα αυτό ένας youtuber στις ΗΠΑ και μέσα από τη σελίδα του AutoVlog προχώρησε στην υλοποίηση του «πειράματος».

Με τη βοήθεια ενός Ford Fusion, με το οποίο κινείται με λίγο περισσότερα από 100 χλμ./ ώρα, όταν αποφασίζει να επιλέξει την όπισθεν στο αυτόματο κιβώτιο. Κρίνοντας από τις αντιδράσεις του στο βίντεο δεν ξέρει τι θα συμβεί και απλά εύχεται να μην καταλήξει σε κάποιο χωράφι ή σε κάποιον άλλο τόπο πιο χλοερό.

Η συνέχεια έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το κιβώτιο δέχεται την εντολή, στον πίνακα οργάνων εμφανίζεται η ένδειξη R για την όπισθεν, στην κεντρική οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη της κάμερας οπισθοπορείας αλλά το Fusion παραμένει σταθερό στην τροχιά του σαν να μη συνέβει τίποτα. Για να είναι βέβαιος επαναλαμβάνει το «πείραμα» για ακόμα μια φορά, με τα ίδια αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει πως η Ford και φανταζόμαστε και άλλοι κατασκευαστές δεν θεωρούν απίθανο πως κάποιος θα κάνει ανάλογα πειράματα και μάλιστα σε δημόσιους δρόμους και έτσι έχουν ενσωματώσει στο λογισμικό του κιβωτίου την παράμετρο της μη εμπλοκής της όπισθεν όταν το αυτοκίνητο κινείται κανονικά. Βέβαια τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και σαφώς δυσάρεστα τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για τον οδηγό αν το κιβώτιο του Fusion δεν ήταν αυτόματο αλλά χειροκίνητο, οπότε είναι σαφώς προτιμότερο να μείνετε με την απορία…

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα