Life

Τι είναι το micro-cheating και γιατί απειλεί τη σχέση σου

Ακούστε το άρθρο

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να απατάς τον σύντροφό σου και… να μην το ξέρεις;

Η νέα λέξη που έρχεται να προστεθεί στο λεξικό των δεσμευμένων ακούει στο όνομα micro-cheating –θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε ως μικρο-απιστία– και περιγράφει ένα καινούριο και κάπως ιδιαίτερο είδος απιστίας, αφού δεν περιλαμβάνει ούτε σωματική επαφή ούτε εξόφθαλμο φλερτ με ένα τρίτο πρόσωπο.

«Το micro-cheating» εξηγεί η ειδικός σε θέματα σχέσεων Μέλανι Σίλινγκ «περιλαμβάνει όλες αυτές τις φαινομενικά ασήμαντες συμπεριφορές που υποδηλώνουν ότι ο άντρας ή η γυναίκα επικεντρώνεται συναισθηματικά ή και σωματικά σε ένα άλλο πρόσωπο εκτός της σχέσης».

ζευγάρι

Τι είναι το micro-cheating στην πράξη

Μερικά παραδείγματα micro-cheating:

– Όταν περιποιείσαι αρκετά τον εαυτό σου αν ξέρεις ότι θα συναντήσεις ένα συγκεκριμένο άτομο (που δεν είναι το ταίρι σου)

– Αν έχεις στείλει μήνυμα σε πρώην σου για να μοιραστείς μια ευχάριστη ανάμνηση από τα παλιά

– Αν χρησιμοποιείς κάποιο παρατσούκλι ή σε αποκαλεί με κάποιο παρατσούκλι ένας «φίλος»

Η λίστα είναι ατελείωτη και πολλές συμπεριφορές τέτοιου είδους μοιάζουν εντελώς αθώες, όμως δείχνουν ότι αναζητάς την προσοχή ενός τρίτου προσώπου, πέραν του συντρόφου σου. Δεν θέλει πολύ μια τέτοια σχέση να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω και να ξεπεράσει το στάδιο του πλατωνικού.

bigstock 164021237

Πότε ξεπερνάει τα όρια

Είναι ή δεν είναι το micro-cheating ύποπτο; Ένας απλός τρόπος να το καταλάβεις, σύμφωνα με τη Σίλινγκ, είναι να αναλογιστείς πώς θα ένιωθες αν ο σύντροφός σου σου έκανε αυτό που του κάνεις εσύ ή πώς θα ένιωθες αν βρισκόταν ακριβώς δίπλα σου τη στιγμή που το κάνεις.

Επίσης, η Σίλινγκ επισημαίνει ότι το micro-cheating είναι απαγορευτικό αν το τρίτο πρόσωπο είναι ένα άτομο με το οποίο έχεις ερωτικό παρελθόν.

Πηγή: onmed.gr

Όλη η επικαιρότητα