Οικονομία

Τι είναι η “υπόθεση ΤΑΙΠΕΔ” – Γιατί ζητήθηκε να σταματήσει η δίωξη κατά των ξένων εμπειρογνωμόνων

Ακούστε το άρθρο

Πέρυσι το Μάιο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε στείλει μια επιστολή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο με την οποία ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την ασυλία ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ που κατηγορήθηκαν για την επιζήμια πώληση και επαναμίσθωση δεκάδων ακινήτων του Δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο χθεσινό Εurogoup ζητήθηκε να σταματήσει η δίωξη κατά των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Σλοβάκου, μία Ιταλίδας και ενός Ισπανού που ήταν οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ που έδωσαν το “καλώς έχειν” για τη ζημιογόνο πώληση των ακινήτων και πλέον είναι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Μπλόκο στη δόση από Ισπανία λόγω παραπομπής μελών του ΤΑΙΠΕΔ – Η απάντηση Μαξίμου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είχε ανταποκριθεί πέρυσι στην «παράκληση» του Γερούν Ντάισελμπλουμ και είχε νομοθετήσει πως οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες – Έλληνες και ξένοι- θα απολαμβάνουν ασυλίας απέναντι σε οποιαδήποτε δίωξη τούς ασκηθεί στο μέλλον για απιστία κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ωστόσο, αυτή η νομοθετική παρέμβαση – που κάποιοι την χαρακτήρισαν ρύθμιση της ντροπής- ακολούθησε της δίωξης των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και δεν ακύρωσε τη διαδικασία που είχε κινήσει η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα