Χωρίς κατηγορία

Τι κοινό έχουν όλες οι επιτυχημένες δίαιτες;

diet.jpg
Ακούστε το άρθρο
1. Να χάνουμε από ένα μέχρι δύο κιλά την εβδομάδα. Αν χάσουμε περισσότερα, τότε μετά τη δεύτερη εβδομάδα της δίαιτας θα χάνουμε στην πραγματικότητα μυϊκό ιστό.
 
2. Να κόψουμε τη ζάχαρη και το άμυλο και όχι το λίπος. Το σώμα μας αποθηκεύει την επιπλέον ζάχαρη που βρίσκεται στους αμυλούχους υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά και το ψωμί, με τη μορφή λίπους. Τα καλά λιπαρά όμως είναι απαραίτητα για την καλή μας υγεία και αν δεν υπάρχουν στη διατροφή μας, νιώθουμε κούραση, πείνα και  αστάθεια, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να συνεχίσουμε τη δίαιτα.
 
3. Να τρώμε πάντοτε πρωινό. Ένα ποιοτικό πρωινό είναι σημαντικό για να μας δώσει ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα. Συνήθως μας προτείνουν να ξεκινάμε την ημέρα μας με ποιοτική πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και υγιεινούς υδατάνθρακες, όπως αυγά με ψωμί ολικής άλεσης ή βρώμη με μούρα και αλεσμένους σπόρους.
 
4. Να καταναλώνουμε τακτικά προγραμματισμένα γεύματα και σνακ καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 
5. Να αλλάξουμε μόνιμα τον τρόπο ζωής μας. Για να χάσουμε πραγματικά βάρος πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί και να τηρούμε μόνιμα μία σωστή διατροφή και άσκηση βάση προγράμματος. Όχι να βασιζόμαστε σε διάφορους ιδιόμορφους τύπους υγρών, σκόνης, ειδικών τροφών και. συσκευών.
 
6. Να καταναλώνουμε πρωτεΐνη με υδατάνθρακες, πράγμα που διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τη ζάχαρη στο αίμα, διατηρώντας μακροχρόνια το βάρος μας.
 
7. Να τρώμε τα πάντα στις σωστές ποσότητες. Κάθε σωστή δίαιτα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφών. Το να καταναλώνουμε μία “μαγική τροφή” συνεχώς ή να αποφεύγουμε κάποιες άλλες, μας οδηγεί σε μη ισορροπημένη διατροφή.
 
8. Να μη μετράμε θερμίδες. Έχει αποδειχθεί μη αποδοτικός τρόπος απώλειας βάρους. Για παράδειγμα από το να καταναλώσουμε ένα muffin χαμηλών λιπαρών με ένα latte που περιέχει περισσότερες θερμίδες, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε χτυπητά αυγά με μπέικον και ένα φλιτζάνι τσάι.
 
9. Να βάλουμε την αθλητική δραστηριότητα στη ζωή μας. Θα μας βοηθήσει να χάσουμε ευκολότερα βάρος και να είμαστε πιο υγιείς.
 
10. Να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν κάτι έτοιμο που τρώμε έξω μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας. Εάν μπορούμε, τότε καλύτερα να το κάνουμε μόνες μας, αν όχι, το καλύτερο είναι να το αποφύγουμε και αντ’αυτού να καταφύγουμε σε πιο υγιεινές λύσεις.
 
marieclaire.gr

Όλη η επικαιρότητα