Παιδί

Τι μουσικό όργανο μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί 5 ετών

Ακούστε το άρθρο

Ένα παιδί που μαθαίνει κάποιο μουσικό όργανο, σύμφωνα με μελέτες, παρουσιάζει βελτιώσεις ακόμη και στις μαθηματικές του ικανότητες.

Ποιο είναι το κατάλληλο μουσικό όργανο για ένα 5χρονο παιδί;

Έγχορδα μουσικά όργανα

Από τα 3 του χρόνια και μετά το παιδί μπορεί να ξεκινήσει να μαθαίνει έγχορδα μουσικά όργανα. Από τη κλασική κιθάρα μέχρι και το βιολί. Η διάρκεια σπουδών και για τα δύο όργανα ανέρχεται στα 11 με 12 έτη, αναλόγως με την ευκολία εκμάθησης την οποία το παιδί θα επιδείξει.

Η εκμάθηση βιολοντσέλου συνίσταται από τα 4 με 5 έτη και άνω.

Πνευστά μουσικά όργανα

Για τα πνευστά όργανα θα πρέπει τα παιδιά να είναι πάνω από 7 ή 8 ετών και άνω. Το πιο βασικό σημείο που πρέπει να προσέξετε, είναι το παιδί να έχει φτάσει σε ηλικία τέτοια, που να έχει πλέον όλα τα ενήλικα δόντια του, καθώς η εκμάθηση πνευστών μουσικών οργάνων απαιτεί πολύ καλό έλεγχο της αναπνοής, αλλά και καλή τοποθέτηση των χειλιών στις σωστές θέσεις γύρω από το επιστόμιο.

Κρουστά μουσικά όργανα

Η καλύτερη ηλικία να ξεκινήσει το παιδί την εκμάθηση κρουστών μουσικών οργάνων, όπως ντραμς, είναι γύρω στα 8 χρόνια του. Σε μικρότερες ηλικίες, μπορούν να προμηθευτούν αρχικά ένα μικρό ταμπούρο ή να ασχοληθούν με το ξυλόφωνο, το οποίο έχει και λιγότερες απαιτήσεις.

Πληκτροφόρα μουσικά όργανα

Με πιο γνωστό το πιάνο, τα πληκτροφόρα μουσικά όργανα μπορούν να αποτελέσουν μια καλή βάση μουσικής παιδείας για ηλικίες από 4 ετών και άνω. Η διάρκεια σπουδών για ένα ικανοποιητικό επίπεδο ανέρχεται περίπου στα 6 έτη.

Πηγή: baby.gr

Όλη η επικαιρότητα