Categories: Γυναίκα

Τι να κάνεις για να μην φριζάρουν τα μαλλιά μου τώρα το καλοκαίρι

Share

Αρχικά, καλό είναι να κατανοήσεις γιατί φριζάρουν τα μαλλιά σου. Το φριζάρισμα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, αλλά ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι, μιας και τα επίπεδα υγρασίας στον αέρα είναι υψηλότερα, τα μαλλιά μας- όντας εξαιρετικά ευαίσθητα στην υγρασία- τείνουν να «φουντώνουν» περισσότερο.

Με τα πιο απλά λόγια, το φριζάρισμα συμβαίνει όταν τα μαλλιά μας είναι αφυδατωμένα ή όταν τους λείπει η υγρασία. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι- από συγκεκριμένα προϊόντα μέχρι και hairstyling hacks που μπορούν να τα τιθασεύσεις εύκολα και γρήγορα.

-Δοκίμασε να φορμάρεις τα μαλλιά σου όταν είναι νωπά ή βρεγμένα ή αλλιώς για να το θέσω καλύτερα, το να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς να έχεις εφαρμόσει κανένα προϊόν, πιθανότατα θα κάνει το φριζάρισμα πιο έντονο.

-Η λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά: Δοκίμασε να κοιμηθείς σε μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη αντί για υφασμάτινη, ενώ στην ίδια λογική, επίλεξε να δένεις τα μαλλιά σου με μεταξωτά scrunchies αντί για λαστιχάκια. Και τα δύο προκαλούν μικρότερη φθορά και τριβή- ανάμεσα στα μαλλιά και το ύφασμα- κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά να σπάνε και να φριζάρουν πιο δύσκολα.

-Σκέψου από μέσα προς τα έξω: Οι διατροφικές σου επιλογές είναι εξίσου σημαντικές για τη γενικότερη υγεία των μαλλιών: Οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και το άφθονο νερό κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή, λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο και την τριβή.

–Πες «ναι» στα λαδάκια μαλλιών. Όπως τονίζουν οι hair experts, ένα καλό λάδι για τα μαλλιά τα ενυδατώνει χωρίς να τα βαραίνει, προστατεύει από το φριζάρισμα, ενώ ταυτόχρονα επανορθώνει τυχόν φθορές, αφήνοντας τα μαλλιά λεία και λαμπερά. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις τόσο σε βρεγμένα όσο και σε στεγνά μαλλιά.

-Σε γενικότερες γραμμές, καλό είναι να επενδύσεις σε πιο «εξειδικευμένα» προϊόντα (τόσο στην περιποίηση aka στο λούσιμο (σαμπουάν- conditioner- μάσκα), όσο και στο hairstyling) κατά του φριζαρίσματος (anti-frizz) όπως sprays ή κρέμες πολλαπλών χρήσεων (πχ leave in conditioners) που προστατεύουν παράλληλα τα μαλλιά από τη θερμότητα και κλειδώνουν την υγρασία, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα.

–Mask Ιt! Οι μάσκες ενυδάτωσης είναι απαραίτητες για όσους έχουν φριζαρισμένα ή ατίθασα μαλλιά, τονίζουν αρκετοί hair experts. Τα μαλλιά χρειάζονται ένα προϊόν που θα τους προσθέτει ενυδάτωση, η οποία στη συνέχεια θα σφραγίζει στην τρίχα. Μία ενυδατική μάσκα με ελαφριά φόρμουλα συμβάλλει στη θρέψη, την ενυδάτωση και την ενίσχυση των μαλλιών, αφήνοντας ένα προστατευτικό πέπλο υγρασίας. Βάλε τη στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου μία- δύο φορές την εβδομάδα.

–Μην το παρακάνεις με το σαμπουάν! Και δεν είναι μόνο το είδος σαμπουάν που χρησιμοποιείς, αλλά η ποσότητα και φυσικά, η συχνότητα που λούζεις τα μαλλιά σου. Αν συνεχίζεις λοιπόν, να λούζεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά και δεν χρησιμοποιείς ένα καλό, ενυδατικό σαμπουάν, μπορεί να προκαλέσεις περισσότερο φριζάρισμα, αφαιρώντας τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ένα θρεπτικό σαμπουάν για να κλειδώσεις αυτή την ενυδάτωση και μια ενυδατική μάσκα μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

–Δώσε προσοχή στο στέγνωμα! Απόφυγε να χρησιμοποιείς πετσέτα για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου όταν βγαίνεις από το ντους και αντ ‘αυτού δοκίμασε ένα βαμβακερό μπλουζάκι ή μια πετσέτα μικροϊνών για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου. Οι πετσέτες μπορεί να είναι πολύ σκληρές και η τριβή τους με τα μαλλιά να προκαλέσει επιπλέον φριζάρισμα αλλά και φθορά.

Πηγή: ladylike.gr