Life

Τι να προσέξετε στη συντήρηση του κλιματιστικού σας

air-condition.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση του κλιματιστικού τις ζεστές μέρες αποτελεί καθημερινή συνήθεια. Γνωρίζετε όμως πως πρέπει να το συντηρείτε για να μην κινδυνεύσει η υγεία σας;

Αν σας πιάνει φτέρνισμα, αν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε όταν μπαίνετε στο χώρο που έχετε τοποθετήσει το κλιματιστικό ή αν βλέπετε σκόνη στα έπιπλα παρόλο που έχετε ξεσκονίσει, τότε ο καθαρισμός του είναι ελλιπής.

Πως θα συντηρήσετε σωστά το κλιματιστικό

-Να καθαρίζετε ή να αλλάζετε τα φίλτρα. Αν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό συχνά πρέπει να το καθαρίζετε μία φορά το μήνα. Με αυτόν τον τρόπο κρατάτε μακριά τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

-Η απολύμανση των κυψελών είναι απαραίτητη καθώς ο αέρας ανακυκλώνεται και γίνονται «φωλιά» μικροβίων.

-Να καλείτε, μία ή δύο φορές το χρόνο, ειδικό τεχνικό προκειμένου να καθαρίσει τον εξατμιστή, δηλαδή, το βασικό εξάρτημα της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

-Κάθε 15 μέρες περίπου να ξεσκονίζετε με νωπό πανί τις γρίλιες και τα πτερύγια του κλιματιστικού.

-Να αφήνετε πάντα ένα παράθυρο του σπιτιού μισάνοιχτο για να ανακυκλώνεται ο αέρας.

-Να αερίζετε και να ξεσκονίζετε συχνά το σπίτι.

-Να αποφύγετε τις μεγάλες αποκλίσεις στη θερμοκρασία από εκείνη της ατμόσφαιρας. Προσπαθήστε να έχετε μια σταθερή θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους, ιδανικά γύρω στους 25-28 βαθμούς Κελσίου.

-Όταν θέλετε να βγείτε έξω, πρέπει να κλείσετε μισή ώρα νωρίτερα το κλιματιστικό για να μη νιώσει το σώμα σας απότομη και μεγάλη διαφορά.

cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα