Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τι ώρα θα δοθεί προς χρήση σήμερα η Ολύμπια Οδός – Το αντίτιμο των διοδίων ανά χιλιόμετρο

Ακούστε το άρθρο

Στις 2 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, οπότε εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η τελετή εγκαινίων,, στην μεγάλη σήραγγα της Παναγοπούλας, στην οποία θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Κορίνθου και στα δυο ρεύματα της οδού.

Όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.gr, τον κ. Τσίπρα εκτός από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, θα συνοδεύουν ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Η αντιστοιχεία διοδίων ανά χιλιόμετρο:

Στα 6 λεπτά του ευρώ, το χιλιόμετρο θα κοστίζει η κίνηση κατά μήκος της Ολύμπιας Οδού, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ολύμπιας Οδού Παναγιώτη Παπανικόλα.

Ακόμα ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η πληρωμή των διοδιών, καθώς μπορεί σήμερα ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος να παραδίδεται προς χρήση, το υπουργείο όμως εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε ισχύ την καταβολή αντιτίμου μετά το Πάσχα.

Το πρόγραμμα επίσκεψης Τσίπρα:

Μετά τα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών , όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας. Το Μουσείο όπως ανακοινώθηκε θα είναι κλειστό από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Όλη η επικαιρότητα