Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Τι προτείνει το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά για την Πάτρα, πόλη πράσινη!

Ακούστε το άρθρο

Διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής των σημείων ανακύκλωσης όλων των υλικών, υιοθεσία, αναβάθμιση και προστασία των πράσινων σημείων, δενδροστοιχιών και των δένδρων στα πεζοδρόμια, ενοποίηση και φύτευση στους ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών είμαι ορισμένες από τις προτάσεις της υποψήφιας δημοτικής παράταξης “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά με τις οποίες «μπορούμε να  κάνουμε την Πάτρα, πόλη πράσινη»!

Ειδικότερα στο πρόγραμμα του “σπιράλ” για την Πάτρα, πόλη πράσινη περιλαμβάνονται τα εξής:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  • Σημεία Ανακύκλωσης. Η διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής των σημείων ανακύκλωσης όλων των υλικών, συμπεριλαμβανομένων των καμένων λαδιών, των συσκευών, των εν αχρηστεία οικοσκευών, των οικοδομικών υλικών, χόρτων και κλαδιών είναι κομμάτι μιας σύγχρονης και έξυπνης πόλης.
  • Προστασία πρασίνου. Η υιοθέτηση, η αναβάθμιση και η προστασία των πράσινων σημείων και των δενδροστοιχιών είναι βασική αρχή μας και υλοποιείται με τη συνεργασία των κατοίκων.
  • Ακάλυπτοι χώροι πολυκατοικιών. Η πόλη πρέπει να αυξήσει θεαματικά το ποσοστό των ελεύθερων χώρων της και μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι η ενοποίηση και η οργανωμένη φύτευση στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών.

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΣΥΝΟΙΚΙΏΝ

  • Ανάπλαση/ πεζοδρομήσεις. Οι πολιτικές πεζοδρόμησης θα συνδυαστούν με την αναβάθμιση/αναζωογόνηση των Συνοικιών της Πάτρας. Για τις λιγότερο κεντρικές συνοικίες όπως Σκαγιοπούλειο, Ζαρουχλέικα, Εγλυκάδα, Αγυιά, Συχαινά κλπ. θα επιλεγούν και σχεδιαστούν οάσεις πρασίνου και χώροι συνάντησης των κατοίκων μέσω της «διεύρυνσης» και ανάπλασης κάποιων βασικών πλατειών με πέριξ πεζοδρομήσεις. Αυτοί οι χώροι θα αποτελέσουν μικρά κέντρα ανάπτυξης εμπορικών δραστηριοτήτων και χώρων αναψυχής.
  • Τράπεζα γης. Ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να αγοραστούν για να γίνουν πλατείες με παράλληλο εξορθολογισμό των διανοίξεων, αποζημιώσεων, απαλλοτριώσεων και εξασφαλίσεων κοινόχρηστων χώρων, σε συνεννόηση με τις εκάστοτε ιδιοκτήτες. Το θέμα έχει παγώσει καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να αποζημιωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες.

Μία πολιτική που εφαρμόζεται με επιτυχία και σε τις χώρες τις Ευρώπης, είναι η ανταλλαγή ιδιοκτησιών μέσω του συστήματος “τράπεζα γης”, με την οποία ο Δήμος ανταλλάσσει δικές του ιδιοκτησίες με τις δεσμευμένες ιδιοκτησίες των ιδιωτών.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Πρόκειται για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας, δείγματος πολιτισμού και απόδοσης αξίας σε κάθε μορφή ζωής. Προτείνουμε:

  • Καταγραφή. Άμεση καταγραφή, σταθεροποίηση και σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων μέσω της στείρωσης (ιδιαιτέρως του θηλυκού πληθυσμού) σήμανσης και βέβαια, υιοθεσίας τους με στόχο την ευζωία τους και την εξασφάλιση μόνιμης, ασφαλούς οικογένειας και ιατρικής φροντίδας.
  • Καταφύγιο αδέσποτων. Απαραίτητη κρίνεται η δημιουργία ενός σύγχρονου δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων και η στελέχωσή του, τόσο με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, όσο και με εθελοντές.
  • Ενεργοποίηση και Συνεργασία. Εξασφαλίζουμε τη συμβολή των κτηνιάτρων της περιοχής μας για την καθοδήγηση των ιδιοκτητών ζώων, ώστε να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα όλα τα δεσποζόμενα ζώα.
  • Σχολική Εκπαίδευση. Υποστήριξη υλικού σχολικής εκπαίδευσης, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Δείτε το βίντεο: 

Περισσότερα νέα του “σπιράλ” στο www.spiralpatras.gr

Όλη η επικαιρότητα