Life

Τι συζητάνε τα χαρούμενα ζευγάρια;

Ακούστε το άρθρο

Το μόνο ζευγάρι που θα έχεις ακούσει να συζητάει περί ανέμων και υδάτων –ελπίζουμε, γιατί αλλιώς θα ήταν κάπως τρομακτικό να παρακολουθείς άλλα ζευγάρια να συζητάνε- θα είναι λογικά οι γονείς σου, όσο εσύ ήσουν σε μικρή ηλικία και νόμιζαν ότι δεν καταλαβαίνεις. Ίσως για τα μόνο θέματα που τους άκουγες να συζητούν να ήταν το ποιος θα πάει να πάρει τους βαθμούς σου ή οτιδήποτε άλλο περιστρεφόταν γύρω από εσένα. Ξέρεις τι; Και οι γονείς σου ήταν ζευγάρι πριν σε φέρουν στον κόσμο, και πιθανότατα για να έφτασαν στο σημείο να κάνουν οικογένεια, θα μιλούσαν (και θα μιλούν ακόμη) για αυτά τα θέματα.

Για στιγμές ντροπής

Αν δε μοιραστείς με τον σύντροφό σου τις αμήχανες στιγμές που βίωσες στην εφηβική σου νιότη, με ποιον θα τις μοιραστείς; Ο σύντροφος που δεν πιέζει αλλά παρακινεί, δεν επικρίνει, αλλά κρίνει αντικειμενικά, δεν είναι εριστικός, αλλά πειραχτήρι, είναι κι αυτός που θα σε κάνει να νιώσεις άνετα να μοιραστείς τα πιο απόκρυφα μυστικά σου. Αν δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις έτσι, δεν κάνει για εσένα.

Για ανασφάλειες και φόβους

Όλο και κάτι σε αγχώνει καθημερινά, σου δημιουργεί ανασφάλεια και ίσως φόβο για το μέλλον. Η δυνατότητα του να μπορείς να το συζητήσεις αυτό με τον σύντροφό σου είναι ζωτικής σημασίας για τη σχέση. Πρέπει με κάποιον τρόπο να το βγάλεις από μέσα σου για να σταματήσουν να σου τρώνε την ψυχή. Η σχέση πρέπει να εμπνέει ασφάλεια και μόνο σε ένα ασφαλές περιβάλλον μπορείς να βγάλεις τα εσώψυχά σου.

Για την παιδική ηλικία

Αν το παρατηρήσεις, όλο και κάτι που συμβαίνει στην καθημερινότητά σου θα σου ξυπνήσει κάποια ανάμνηση από το παρελθόν. Όλο και κάτι θα σε κάνει να θυμηθείς τους προβληματισμούς που είχες σαν παιδάκι, το τραγούδι εκείνο που σου είχε κολλήσει και την τότε αγαπημένη σου ταινία Και κάθε φορά που τα μοιράζεσαι αυτά με τον σύντροφό σου, σε μαθαίνει κι εκείνος λιγάκι παραπάνω.

Για οικογενειακά νέα

Ίσως σου φαίνεται λιγάκι φαιδρό, αλλά είναι αλήθεια. Αν η οικογένεια του αγαπημένου σου δεν είναι καλά, δε θα είναι ούτε εκείνος καλά. Το αγνό, ειλικρινές ενδιαφέρον για τους κοντινούς συγγενείς συντρόφου μας, δείχνει ότι θέλουμε να είναι ευτυχισμένος κι ότι τον αποδεχόμαστε έτσι ακριβώς όπως είναι. Ακόμη κι αν οι γονείς του είναι αντιπαθητικοί.

Για την επικαιρότητα

Κάποια στιγμή, όταν όλα τα θέματα στερέψουν και έχετε αναλύσει όλα τα υπαρξιακά σας ερωτήματα, θα συζητήσετε και για την επικαιρότητα. Για εκείνα τα θέματα που σας κάνουν να γελάτε, για εκείνα που σας κάνουν να λυπάστε και εκείνα που σας προκαλούν περιέργεια.

Για πολιτική

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και όσο και να το αποφεύγεις κάποια στιγμή θα μιλήσεις με τον  σύντροφό σου για πολιτική. Το κατά πόσο συμφωνείτε ή τουλάχιστον το κατά πόσο είστε δεκτικοί σε διαφορετικές απόψεις θα επηρεάσει λιγάκι τις μελλοντικές σας συζητήσεις. Ίσως για λόγους ταξικούς, και όχι μόνο.

Για ταινίες και μουσική

Τα ρομαντικά ζευγάρια θα μιλήσουν για όλες τις τέχνες. Θα δουν μαζί ταινίες, θα τις αναλύσουν, θα ψάξουν τα soundtrack τους και θα χαθούν στις νότες του αγαπημένου τους τραγουδιού. Σχέση χωρίς μουσική και ταινίες δεν υφίσταται, κι ας είναι οι ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Για το μέλλον

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, επειδή φαντάζονται το μέλλον τους μαζί –αλλιώς θα χώριζαν. Δεν είναι υποχρεωτικό όταν έρχεται το μέλλον στο επίκεντρο να αφορά γάμους και παιδιά· μπορεί να αφορά ταξίδια, κοινές εμπειρίες, τα όνειρα του καθενός ξεχωριστά. Ένα χαρούμενο ζευγάρι δε φοβάται να μιλήσει για το μέλλον.

via

Όλη η επικαιρότητα