Ηλεία

Τι ζητούν οι δικηγόροι για αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων

Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αχαΐας, Ηλείας, Αμαλιάδας και Ζακύνθου με την οποία ζητούν να εκδοθεί υπουργική απόφαση αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων για λόγους άμεσης πρόληψης και προστασίας των πολιτών, των Δικαστικών και Δικαστικών υπαλλήλων και των Δικηγόρων.

Η επιστολή των δικηγόρων στον Υπουργό Δικαιοσύνης αναφέρει:

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας Δικαστηρίων νομών Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου

Κύριε Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό, στους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα κοροναϊού και ταυτόχρονα ελέγχεται μεγάλος αριθμός ατόμων, ως πιθανά να εκδηλώσουν τη νόσο.

Εξαιτίας μάλιστα της σοβαρότητας της κατάστασης με υπουργική απόφαση τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο μέρες , ενώ έχουν ανασταλεί μαζικές συναθροίσεις καθώς και πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις για το ίδιο διάστημα.

Κρίνεται για τούτο επιβεβλημένο να εκδοθεί υπουργική απόφαση αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων – που αποτελούν κατεξοχήν χώρους συνάθροισης κοινού – των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου για λόγους άμεσης πρόληψης και προστασίας των πολιτών, των Δικαστικών και Δικαστικών υπαλλήλων και των Δικηγόρων.

Δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος «έως ότου εξεταστεί το αίτημα από το Υπουργείο, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι σε συνεργασία και με τους Συλλόγους Δικαστικών Υπαλλήλων αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντα τους και σήμερα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συμβάλουν στα μέτρα πρόληψης για την μη εξάπλωση του ιού, αφού τα δικαστήρια είναι κατεξοχήν χώρος συνάθροισης κοινού».

Όλη η επικαιρότητα