Ηλεία Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Αυγερινοπούλου – Βλαστού για την αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΤΑΔ στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε χτες η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανο Βλαστό, για την αξιοποίηση της περιουσίας των κτημάτων της ΕΤΑΔ που ανήκουν στον Ν. Ηλείας.

Η τηλεδιάσκεψη είχε σκοπό να δοθεί η κατά προτεραιότητα ώθηση στην οικονομία του Ν. Ηλείας, ο οποίος παρουσιάζει από τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η κα Βουλευτής, κατά την τηλεδιάσκεψη, τόνισε ότι καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης κάθε πρόσφορου μέσου ανάπτυξης του Νομού και αιτήθηκε την προτεραιοποίηση αξιόλογων επενδύσεων στην Ηλεία όπως, αλλά όχι μόνο, των ιαματικών πηγών που εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού από το Κουνουπέλι ως τον Καϊάφα.

Ειδικότερα, για τη περιοχή του Καϊάφα συζήτησαν την πρόοδο του έργου της οικολογικής ανασυγκρότησης και υποστήριξης του δικτύου υποδομών που προσφάτως έχει ξεκινήσει με κονδύλι ύψους 5.000.000 ευρώ, για το οποίο είχε συμβάλει καθοριστικά και η κα Αυγερινοπούλου στην έκδοσή του. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έθεσε, επιπλέον, υπόψιν του κ. Βλαστού πως πλην αυτού του κονδυλίου, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε παλαιότερα δρομολογήσει κονδύλι ύψους 20.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στο νησάκι της Αγίας Αικατερίνης στον Καϊάφα, καθώς και τη δημιουργία άλλων υποστηρικτικών δομών βιώσιμου τουρισμού. Στη συζήτηση ετέθη, ακόμη, το ζήτημα της αξιοποίησης με όρους βιώσιμης ανάπτυξης τόσο του Κτήματος Ζαχάρως όσο και της επαναλειτουργίας του Παρα Θιν’ Αλος.

Με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και με αφορμή τη μεθαυριανή Ευρωπαϊκή Ημέρα   Natura 2000, η Δρ. Αυγερινοπούλου έθεσε, ακόμη, το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών  Natura που βρίσκονται υπό την ΕΤΑΔ, καθώς και της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων και κριτηρίων καλής διακυβέρνησης (ΕSG Criteria) στην διαδικασία λήψης διαχειριστικών αποφάσεων για όλα τα ακίνητα που βρίσκονται υπό την διαχείριση της ΕΤΑΔ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε πως ήδη, η ΕΤΑΔ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθεί η απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση και μέσα από τον βραχίονα της περιουσίας του κράτους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ανάπτυξη αυτή θα είναι βιώσιμη.

Κλείνοντας αυτή την εποικοδομητική συζήτηση, ο κ. Βλαστός και η Δρ. Αυγερινοπούλου ανανέωσαν το ραντεβού τους, πλέον από κοντά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να συζητήσουν εκ νέου τη στρατηγική της ΕΤΑΔ στο Νομό.

Όλη η επικαιρότητα