Αθλητισμός Ηλεία

Τηλεπίσκεψη του Δημήτρη Παπανικολάου στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

«Εσείς θα πάτε να συναντήσετε την ευκαιρία, μην την περιμένετε στην πόρτα!» ανέφερε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής. – Θανάσης Κατσίμπελης: «Περήφανοι για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας».

Συνέχεια την Πέμπτη με τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Κωνσταντίνο Τριγκώνη.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη τηλεπίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου Ηλείας.  Την δράση πραγματοποίησε ο Ολυμπιονίκης Μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου σε και το Υφυπουργείο Αθλητισμού στα πλαίσια της κοινής δράσης “Ζήσε Αθλητικά” η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο:  School is the Flame (Το Σχολείο είναι η Φλόγα) το οποίο σχεδίασε και συντονίζει το Δημοτικό Σχολείο της Ηλείας για λογαριασμό τεσσάρων χωρών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings με έναν από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες που έβγαλε η χώρα μας και να τον ρωτήσουν τα πάντα σχετικά με το μπάσκετ αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα.

Ο Παπανικολάου έδειξε να απολαμβάνει την συζήτηση με τους μικρούς θαυμαστές του και απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις τους.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και τώρα τη συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία.

Μαθητές και καθηγητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για  την δεύτερη βάρδια του σχολείου την ερχόμενη Πέμπτη με τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Κωνσταντίνο Τριγκώνη.

Το μήνυμα του Δ. Παπανικολάου στους μαθητές

«Δεν μπορώ και δεν πρέπει να σας πω να αφήσετε τα μαθήματά σας για να παίξετε αλλά μπορώ να σας πω να περιορίσετε τις υπόλοιπες ώρες τις βλαπτικές οθόνες και να κάνετε παρέα με φίλους από κοντά. Να ξέρετε επίσης ότι πλέον ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες όταν παίρνουν βιογραφικά ρωτάνε αν έκανες ή κάνεις κάποιο άθλημα γιατί γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα από τα κλειδιά της συνεργασίας. Γνωρίζουν ότι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το E.Q. ή αλλιώς συναισθηματική νοημοσύνη που πλέον σιγά σιγά μπαίνει στη ζυγαριά με το I.Q. Mε λίγα λόγια έχουν ενσυναίσθηση. Επαρχία ή μη, μην περιμένετε να έρθει η ευκαιρία στην πόρτα σας. Εσείς θα πάτε να την συναντήσετε».

Θανάσης  Κατσίμπελης: «Τιμή για το Δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου!»

O Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, Θανάσης Κατσίμπελης με αφορμή την τηλεπίσκεψη του Δ. Παπανικολάου, χαρακτήρισε τιμή την ευκαιρία που δίνεται στους μαθητες να μιλήσουν με τόσο σημαντικές προσωπικότητες και να κρατήσουν τα θετικά από αυτούς.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι γιατί οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν Ολυμπιονίκη μας, τον Δημήτρη Παπανικολάου ο οποίος είναι ένας αθλητής του μπάσκετ που έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα ερωτήματα τους και να πάρουν τα θετικά πρότυπα μέσα από αυτή την διαδικασία.

Το πρόγραμμα αυτό γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού γι’ αυτό θέλω και προσωπικά να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό, κ. Αυγενάκη. Λέγεται ‘’Ζήσε Αθλητικά’’ και είναι μια πρωτοβουλία να έχουν επικοινωνία με τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων. Για το Δημοτικό του Σκουροχωρίου είναι τιμή αυτή η συνεργασία και εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιούμε στο σχολείο μας, το School is the Flame (Το Σχολείο είναι η Φλόγα). Πράγματι φέτος αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές δυσκολίες ιδίως όμως και λόγω των περιορισμών με τον κορωνοϊό αλλά είμαστε περήφανοι που συνεχίζεται αυτή η διαδικασία έστω και με αυτή τη μορφή γιατί η συνομιλία των μαθητών μας με τον αθλητή γίνεται με τη χρήση του Cisco Webex Meetings και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα όσο το δυνατόν περισσότερο για το καλό των μαθητών μας και της μαθησιακής διαδικασίας».

Όλη η επικαιρότητα