Εκκλησία Ηλεία

Αμαλιάδα: Τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα κατάνυξης ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου με την λιτάνευση της ιερής εικόνας, οι εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και ιερέων της περιοχής και των αρχών..

Νωρίς το πρωί ξεκίνησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Μητροπολίτης Καισαριανής- Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Κύπρου κ. Γρηγόριος, ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος και ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ήχησαν πανηγυρικά οι καμπάνες και λίγο αργότερα ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξει στον ιερό ναό, όπου δεκάδες πιστών προσκυνούσαν.

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις εορτασμού παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Αντώνης Πατρινός, οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας Βαγγέλης Χριστοφόρου, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Σάκης Κεκάτος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης, ο πρώην βουλευτής και υπεύθυνος τομέα του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Κουτσούκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωμάτων ασφαλείας.

Μετά την λιτάνευση, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας δεξιώθηκαν τις αρχές και τους πολίτες στο φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου.

Όλη η επικαιρότητα