Τιμάται από τους Έλληνες Ηθοποιούς ο Γιάννης Τζουανόπουλος

Την Τρίτη στις 8 το βράδυ στη σκηνή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ –REX

 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Τ. ΑΣ.Ε.Η.) τιμά τον Γιάννη Τζουανόπουλο για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο του Ελληνικού κινηματογράφου, θεάτρου και μουσικής.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος θα τιμηθεί  το βράδυ της Τρίτης 14 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στη σκηνή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ -REX σε μια μεγάλη βραδιά όπου η είσοδος για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος αναφερόμενος σε αυτή τη βράβευση τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ συγκινητικό και άκρως τιμητικό να με τιμούν οι συνάδελφοί μου ηθοποιοί και να με συμπεριλαμβάνουν σε αυτούς που τίμησαν την Ελλάδα στο εξωτερικό, ανάμεσα σε κορυφαίους, με τις περιοδείες μου με επικεφαλής Θιάσου τη Χριστίνα Σίλβα, την Κούλα Αγαγιώτου, την Ελένη Θεοφίλου και τη Βίκυ Βανίτα στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη, καθώς και για τη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που γίνεται 30 χρόνια τώρα στα Μακρίσια και άλλα τόσα για την εκπομπή Ζωντανή Γραμμή με τους Έλληνες του Κόσμου στη Φωνή της Ελλάδας και στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας! Για τη συνεργασία μου στο Σικάγο με τα ιερά τέρατα στο θέατρο και στο ραδιόφωνο Μπάμπη Παπαδήμα και Γιώργο Κεφαλόπουλο. Όλα αυτά στο ημερολόγιο λεύκωμα του Τ.Α.Σ.Ε. Η. που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ -REX σε μια μεγάλη βραδιά τη Τρίτη στις 8 με ελεύθερη είσοδο! Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους στο Τ.ΑΣ.Ε.Η. των Ελλήνων Ηθοποιών που με τιμούν και για όλη τους τη προσφορά».

Παρουσίασε την εκδήλωση αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο

Επίσης ο Γιάννης Τζουανόπουλος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίασε την εκδήλωση αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο, τον λαϊκό ποιητή που έγραφε αριστουργήματα επάνω σε χαρτοπετσέτες και πακέτα τσιγάρων, στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο STAR.

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν το άγνωστο περιστατικό με την Καίτη Γκρέυ και τα λόγια που της είπε διαισθανόμενος το τέλος του, τρεις μέρες πριν φύγει από τη ζωή. Ακόμη ειπώθηκε ποιοι στάθηκαν κοντά του ως το τέλος.

Για τον Κώστα Βίρβο ο Μίκης Θεοδωράκης εχει πει πως ήταν “ένα από τα μεγάλα κλαριά επάνω στο δέντρο της ελληνικής μουσικής”. Αντιπροσωπευτικός της πορείας του είναι ο τίτλος του βιβλίου με θέμα τη ζωή του, που έγραψε η κόρη του Μαρία Βίρβου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου: “Εγώ δεν ζω γονατιστός”. Έγινε δε και αναφορά στη δράση του στην Εθνική Αντίσταση, την σύλληψή του και την παρολίγον εκτέλεσή του.