Ομογένεια

Τιμή στον «Έλληνα της Αμερικής» από τους Μικρασιάτες της Βόρειας Αττικής

sorogas-afentouli-enkomi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Ένωση Κωνσταντινουπολιτών &  Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία» τίμησε τον Ευάγγελο Σόρογκα με το Αφιέρωμα: «Ο Έλληνας στην Αμερική».

Αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά και επίκαιρο αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22/04/2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου, με ομιλητή τον επί 20 χρόνια Καθηγητή Επικοινωνίας – Μ.Μ.Ε. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του επιστημονικού Συλλόγου της Ένωσης Ελλήνων Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων στις Η.Π.Α., Ευάγγελο Σ. Σόρογκα.

Ο Ευάγγελος Σόρογκας παρουσίασε χρονολογικά την ελληνική παρουσία και δραστηριότητες στις Η.Π.Α., από το 1528 έως σήμερα. Στη συνέχεια, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του ιδίου, για τα ελληνικά σχολεία της Αμερικής.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Η Αγία Σοφία», Δέσποινα Αφεντούλη, τόνισε ότι «η προσφορά του κ. Ευάγγελου Σόρογκα στην Παιδεία και τον Πολιτισμό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» και ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να προσφέρει τιμητικό ενθύμιο στον ομιλητή. Για την απονομή, η Πρόεδρος κάλεσε παράλληλα, τον σκηνοθέτη Νίκο Παπαθανασίου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση και την ταμία Μαρία Αρνή.

Βάσω Ν. Χαριτοπούλου

vasso-charitopoulou@hotmail.com

πηγή: Δίκτυο Μικρασιάτης

Όλη η επικαιρότητα