Ηλεία

Τιμή στους ήρωες της Ναυμαχίας της Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΝ ΗΛΕΙΑΣ

Για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν στις 25 Νοεμβρίου 2017 τιμήθηκε χθες η Ναυμαχία της Κυλλήνης μετά από πρωτοβουλία του Παραρτήματος ΕΑΑΝ Νομού Ηλείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η Ναυμαχία είχε γίνει στις 25/11/1825 μεταξύ Ελληνικού και Οθωμανικού Στόλου μεταξύ Γλαρέτζας (Κυλλήνη) και Ακρωτηρίου Πάππα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους βουλευτές, τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΕΑΑΝ κ. Ζώη Υφαντή και τέλος ο αντιπρόεδρος του ΕΑΑΝ κ. Τάσος Αράπογλου διάβασε το ιστορικό της ναυμαχίας.
Τόσο οι βουλευτές όσο και ο δήμαρχος εξήραν την πρωτοβουλία της ΕΑΑΝ που αναδεικνύει ναυμαχίες όπως της Κυλλήνης και του Κατακόλου και οι οποίες είχαν σημαντική συμβολή στον αγώνα των Ελλήνων κατά του Οθωμανικού ζυγού.

Στην εκδήλωση τιμής που έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Κυλλήνη, βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτική αρχή εκπρόσωποι του Λιμενικού και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και δεκάδες δημότες.

Μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λέντζας, ο πρ. δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο δασάρχης κ. Π. Λάττας, η Λιμενάρχης Κυλλήνης κ. Β. Ασημακοπούλου, η διοικητής του ΑΤ Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Στάϊκου Μαρία, ο πρόεδρος του ΔΟΒ και πρ. πρόεδρος του ΔΛΤ Κατακόλου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ο πρ. αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Κατακόλου Δ. Αντωνόπουλος, ο πρ. πρόεδρος ΔΕ Λεχαινών κ. Γ. Γαλάτης κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με ρίψη στεφάνων στη θάλασσα και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Όλη η επικαιρότητα