Χωρίς κατηγορία

Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου

kastro-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Άγιου Φανουρίου στο χωριό Κάστρο όπου την Τρίτη, λίγο μετά το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, στο οποίο βρίσκεται και η ιερή εικόνα του Αγίου Φανουρίου, για τον εσπερινό.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά λιτανεία της εικόνας του Αγίου Φανουρίου στους δρόμους του όμορφου Κάστρου ενώ χθες, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η Θεια Λειτουργία.

Των ιερών ακολουθιών χοροστάτησε ο εξ Αμερικής αδελφός του εφημερίου του χωριού, π. Θεόδωρος Τρυφωνόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν πλήθος πιστών κατοίκων του Κάστρου και ευλαβών προσκυνητών της περιοχής.

Κείμενο και φωτογραφίες Χρήστος Ασημακόπουλος. 

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στη Μυρσίνη. «Επίκεντρο» των θρησκευτικών εκδηλώσεων ήταν το γραφικό ξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην παραλία της Μυρσίνης, όπου «φιλοξενείται» η Ιερή Εικόνα του Αγίου Φανουρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης, όπου τελέστηκε ο εσπερινός από τον εφημέριο της Μυρσίνης π. Νικόλαο Κλουμάση το γραφικό ξωκλήσι «πλημμύρισε» από πιστούς από την ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας, ενώ δεκάδες νοικοκυρές αναβίωσαν και φέτος το έθιμο της «Φανουρόπιτας».

Τον εσπερινό παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ.κ. Χρήστος Παλαιολόγος και Χρήστος Ζαφειρόπουλος.

Χθες το πρωί στο γραφικό ξωκλήσι τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο της Μυρσίνης, ενώ και πάλι οι «Φανουρόπιτες» είχαν την τιμητική τους!

Σ.Π. 

Όλη η επικαιρότητα