Categories: Ηλεία

Τίμησαν την εθνική επέτειο στην Αμαλιάδα

Share

Με τις επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία, ξεκίνησε χθες το πρωί και στην Αμαλιάδα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου.

Στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας του δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, κατά τις οποίες έγιναν ομιλίες από τους εκπαιδευτικούς, ενώ οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και ερμήνευσαν τραγούδια για την εθνική επέτειο. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και ακούστηκαν ντοκουμέντα για τον πόλεμο και τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία.

Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Ηρώων. Στεφάνια κατέθεσαν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας και το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, ενώ πιο πριν έγινε απαγγελία ποιήματος.

Στην τελετή κατάθεσης στεφάνων παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Μάκης Μπούρας και ο π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος.

Την Δευτέρα, ανήμερα της εθνικής επετείου στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί  δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου. Στις  10.45 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δικηγόρος ο κ. Κιούνις Πέτρος. Θα ακολουθήσει η  κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών). Θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου.