Ηλεία

Τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αμαλιάδας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, με την συμβολή των εκπαιδευτικών παρουσίασαν σκετς, απήγγειλαν ποιήματα και ερμήνευσαν τραγούδια για τις ημέρες της εξέγερσης, τιμώντας έτσι τον αγώνα και την θυσία των ανθρώπων που εναντιώθηκαν στην Χούντα.

Στη συνέχεια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπό τον π. Αλέξιο Αναγνωστόπουλο, παρουσία των αρχών, των φορέων και σχολείων της πόλης.
Εκεί, έγινε απαγγελία του ποιήματος «Μικρός Τύμβος (17 Νοεμβρίου 1973)» του Νικηφόρου Βρεττάκου από τον μαθητή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας Κωνσταντίνο Καραμέρο, με τη συμμετοχή των μαθητών από το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας και ομιλία της εκπαιδευτικού του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας Βάσως Δεδότση.

Επίσης, έγινε κατάθεση στεφάνων από στις αρχές, τους φορείς, τους μαθητές και εκπρόσωπο των φοιτητών του τμήματος της Αμαλιάδας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού αύριο στις 11 το πρωί πραγματοποιείται ο Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος με αφετηρία την πλατεία Αγίου Αθανασίου, που διοργανώνει ο δήμος Ήλιδας, σε συνεργασία με τον Α.Σ.Α. ΚΟΡΟΙΒΟΣ.

Όλη η επικαιρότητα