Categories: Ηλεία

Τίμησαν τον προστάτη των αιθέρων – Πλήθος κόσμου στην 117 της Ανδραβίδας

Share

Με κάθε επισημότητα και με στρατιωτική και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο εορτασμός του προστάτη των αιθέρων και της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Η δοξολογία τελέστηκε φέτος στην 338 Μ Δ/Β της στρατιωτικής μονάδας από τον τοποτηρητή Ηλείας και π. Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό, πλαισιωμένο από Ιερείς της περιοχής.

Την τελετή παρακολούθησαν όλο το στρατιωτικό και μη προσωπικό της μονάδας και οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, από τον Υπασπιστή, Υποσμηναγό Γεώργιο Παϊτάρογλου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας οι επίσημοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της έκθεσης της 117 Π.Μ., όπου ειδικευμένο προσωπικό παρείχε πληροφορίες για τη στατική και φωτογραφική έκθεση που ήταν πλαισιωμένη από αεροσκάφη και λοιπά οπλικά συστήματα και μέσα που υποστηρίζουν τις πτήσεις, δίνοντας στον επισκέπτη μια συνοπτική εικόνα του τρόπου με τον οποίο η Πολεμική Αεροπορία καλείται να εκπληρώσει την αποστολή της.

Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο μνημείο των πεσόντων με την τέλεση τρισάγιου στη μνήμη των 17 πεσόντων αεροπόρων, ενώ κατά την προσφώνηση κάθε ονόματος εξ αυτών άγημα απέδιδε τιμές με πυροβολισμούς στον αέρα.

Στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων κατέθεσαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Νομού Ηλείας – Διοικητής ΚΕΑΤ Ανδραβίδας Σμήναρχος (Ι)  Ματθαίος Κανουπάκης, ο Διοικητής της 117 Πτέρυγα Μάχης Σμήναρχος (Ι)  Αβραάμ Καζαντζόγλου, καθώς και εκπρόσωπος οικογενειών πεσόντων αεροπόρων και ο πρόεδρος παραρτήματος Ηλείας της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας.

Παρουσίες

Το «παρών» στις εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν οι βουλευτές Ηλείας ΝΔ Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης (ΤΧ) Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Κωνσταντίνος Χριπάτσιος, το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο επικεφαλής της παρατάξεως «Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου» Χάρης Μιχαλακόπουλος και το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας Σάκης Μπουλούτας.