Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τιμώμενος προορισμός η Πελοπόννησος στην 3η “Grecka Panorama” στη Βαρσοβία της Πολωνίας

Ακούστε το άρθρο

Η «Μυθική Πελοπόννησος» ταξίδεψε στην Πολωνία για 3η χρονιά συμμετέχοντας στη “Grecka Panorama” που πραγματοποιήθηκε από την 1 έως τις 3 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία. Η συγκεκριμένη έκθεση προβάλει αποκλειστικά την Ελλάδα στην Πολωνία, και στη φετινή διοργάνωση τιμώμενος προορισμός ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έτυχε ιδιαίτερης προβολής. Στο εμβληματικό για την Βαρσοβία εθνικό στάδιο PGE NARODOWY,  ο εκθεσιακός χώρος ήταν διακοσμημένος με εικόνες της Πελοποννήσου, και παράλληλα όλο το προωθητικό υλικό της έκθεσης έφερε το λογότυπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξένησε επιχειρηματίες από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις με την ποικιλία των προσφερόμενων τουριστικών τους προϊόντων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Τολού, καθώς και μεμονωμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι διαφήμισαν τουριστικές υπηρεσίες, όπως κάμπινγκ, εξειδικευμένες πολιτιστικές διαδρομές, οινοτουρισμό, τουριστικά πακέτα διακοπών κ.α.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Μαζόβια της Πολωνίας, Izabela Stelmanska Διευθύντρια προβολής, πολιτισμού και τουρισμού, Justyna Niedzielak, Διευθύντρια του Γραφείου Επιχειρηματικής συνεργασίας και τη διευθύντρια του Περιφερειάρχη Dorota Pozorek.

Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης του Πολωνού Περιφερειάρχη κ. Adam Struzik στην Πελοπόννησο, κατά την οποία συμφωνήθηκε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας των δυο Περιφερειών με θέμα την ενέργεια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό εντός του 1ου εξαμήνου του 2018 θα υπάρξει υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Περιφερειάρχη της Μαζόβια κ. Adam Struzik.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν συνάντηση με το εμπορικό τμήμα της Πρεσβείας στην Πολωνία καθώς και με Πολωνούς επιχειρηματίες, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν γαστρονομικές επιδείξεις με παραδοσιακές Πελοποννησιακές συνταγές, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης έγιναν και γευσιγνωσίες του Πελοποννησιακού ελαιολάδου από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας. Την έκθεση τουρισμού, πολιτισμού και προϊόντων “Grecka Panorama” επισκέφθηκαν tour operator, travel agent και εισαγωγείς δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία τα τελευταία έτη παρουσιάζει σημαντική άνοδο όσον αφορά την Πολωνική αγορά.

Όλη η επικαιρότητα