Γ Εθνική

Τίμος Καβακάς (Αστέρας Αμαλιάδας): «Δεν είναι λύση να φύγω εγώ ή η μισή ομάδα!»

Ακούστε το άρθρο

Χείμαρρος ήταν ο Τίμος Καβακάς στην συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα του Αστέρα Αμαλιάδας με τον ΠΑΟΒ, που κράτησε τους βυσσινί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο τεχνικός του συλλόγου ύψωσε ασπίδα προστασίας προς τους παίκτες του ενώ παράλληλα έστειλε και το μήνυμα πως η ομάδα χρειάζεται στήριξη και όχι την αρνητικότητα που o ίδιος εισπράττει μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου στους ποδοσφαιριστές μου. Ακόμα και να μην κερδίζαμε θα το έκανα, να είστε σίγουροι.  Ήταν η πιο παλικαρίσια νίκη που έχει κάνει η ομάδα μέχρι τώρα. Γνωρίζαμε ότι θα παίξουμε με έναν αντίπαλο που έχει έναν πολύ καλό αμυντικό προσανατολισμό. Μια συμπαγής ομάδα, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά να κάνει άμυνα. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες μου το ήθελαν πάρα πολύ, όμως το πάθος που είχαν, μας οδηγούσε συνεχώς να κάνουμε λάθος επιλογές. Και ουσιαστικά παγιδευτήκαμε στον τρόπο παιχνιδιού της Βάρδας. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές θελήσαμε να φρεσκάρουμε τις πλευρές, αλλά και να δημιουργήσουμε υπεραριθμίες. Το αποτέλεσμα ήταν να παίζουμε τη Βάρδα στο μισό γήπεδο και να είναι το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο δεν απειληθήκαμε καθόλου. Η Βάρδα ήταν η μοναδική ομάδα που δεν έκανε καθόλου ευκαιρίες σε εμάς. Χάσαμε μια διπλή ευκαιρία με ένα δοκάρι που θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Γενικά στο παιχνίδι δεν είχαμε μια καλή τελική πάσα. Όπως και στο ματς με τον Πύργο δεν θα βιαστώ να πάρω θέση για το αν είναι πέναλτι ή όχι. Δεν θέλω να κάνω κάποια λάθος εκτίμηση, για να πω αν ήταν ή όχι πέναλτι στον Μαρουκάκη. Εκ των υστέρων βέβαια, διαπίστωσα βλέποντας το βίντεο την προηγούμενη αγωνιστική ότι μας ληστέψανε. Και βεβαίως αυτό που μας πήραν άδικα την προηγούμενη αγωνιστική στο φινάλε, το πήραμε τώρα δικαιότατα στο φινάλε».

«Οι παίκτες μου θέλουν αγάπη και στοργικότητα και όχι την αρνητικότητα που εισπράττω εγώ!»

Πιο κάτω, ο Μακεδόνας προπονητής, στάθηκε στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του:

«Οι παίκτες είναι εντός εισαγωγικών επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η δουλειά τους. Έχουν έρθει στην Αμαλιάδα με ένα στόχο. Η ομάδα μετά από 45 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πρώτη σε όλα τα στατιστικά. Και αν μη τι άλλο, αυτό που θέλουν να νιώσουν οι παίκτες και είναι το παράπονό τους, είναι αγάπη και συμπαράσταση. Αυτό θέλουν αυτά τα παιδιά γιατί το αξίζουν. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε υπερομάδα. Είμαστε μια ομάδα η οποία γνωρίζει τα θετικά της, γνωρίζει και τα αρνητικά της. Παλεύουμε για να πετύχουμε ένα στόχο. Το στόχο αυτό μέχρι στιγμής τον έχουμε καταφέρει. Και είμαι σίγουρος ότι θα τον καταφέρουμε το στόχο. Κάνω έκκληση στον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Και να γίνουμε όντως μια γροθιά. Να στηρίξει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές μας νιώθουν παραπονεμένοι για την προσπάθεια που κάνουν και έχουν δίκιο. Εγώ είμαι με τους ποδοσφαιριστές μου. Εκατό μηδέν υπέρ των ποδοσφαιριστών μου είμαι. Βρέθηκε ένας άνθρωπος να επενδύσει στον Αστέρα και να τον βοηθήσουν οι υπόλοιποι για να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ας είναι όλοι συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια. Να είναι όλοι δίπλα στην προσπάθεια και όχι απέναντιΔιότι εγώ εισπράττω μια αρνητικότητα».

«Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο ένας κι ο άλλος – Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ο Μουρίνιο…»

Στη συνέχεια, ο Τίμος Καβακάς, τόνισε ότι ο Αστέρας είναι μια νέα ομάδα, με νέα πρόσωπα τα οποία είναι άξια συγχαρητηρίων, ενώ δεν δίνει βάση στο τι ακούγεται δεξιά και αριστερά:

«Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε η Μπαρτσελόνα.  Αν θέλουν να βλέπουν τη Μπαρτσελόνα, να κάθονται στο OTE TV να βλέπουν τη Μπαρτσελόνα. Ούτε εγώ είμαι ο Μουρίνιο. Είμαστε μια νέα ομάδα, μια ομάδα 3-4 μηνών, με παιδιά που ήρθαν με μακρόχρονη απουσία. Με τον Μαρουκάκη να μην έχει παίξει έξι μήνες. Με τον Σταθάκη τραυματία τον οποίο υπολογίζαμε να παίξει από τον Δεκέμβρη και το παιδί παίζει ήδη και προσπαθεί. Με τον Ενγκουέμ να προέρχεται και αυτός από αποχή. Τα γνωρίζαμε αυτά, γιατί δεν βρίσκαμε ποδοσφαιριστές. Κάνουμε με 18 ποδοσφαιριστές προπόνηση. Αυτό είναι το ρόστερ μας. Και αν μη τι άλλο αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι άξιοι συγχαρητηρίων.  Τώρα τι λέει ο ένας κι άλλος δεν με ενδιαφέρει και ούτε με αγγίζει».

«Να πώς χτίζονται οι ομάδες…»

Τέλος, ο προπονητής των βυσσινί δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του ΠΑΟ Βάρδας για τη σταθερότητά του και μάλιστα τον έφερε για παράδειγμα προς μίμηση:

«Για ακόμα μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν. Είναι η πιο παλικαρίσια νίκη που έχουμε πετύχει. Και ήταν δικαιότατη η νίκη μας. Θα ήταν αδικία ακόμα και το 0-0. Καλή συνέχεια στον συνάδελφο κ. Φωτόπουλο, ο οποίος έχει μια ομάδα πολλά χρόνια και αυτό είναι ένα μεγάλο συν για μια ομάδα. Γνωρίζονται τα παιδιά πολύ καλά, έχουν τον ίδιο προπονητή τρία χρόνια νομίζω. Ξέρετε τι είναι ένας προπονητής να βρίσκεται τρία χρόνια σε μια ομάδα; Να έχει περάσει αρνητικά αποτελέσματα, τα πρώτα τρία-τέσσερα παιχνίδια της θητείας του. Βλέπετε πώς χτίζονται οι ομάδες; Το να φύγω εγώ, ή να διώξουμε τους μισούς ποδοσφαιριστές, δεν είναι η λύση αυτή. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουμε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Όλη η επικαιρότητα